GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Wine Plus Γευστικές αναμνήσεις από το 2013

Ο Ιανουάριος είναι κατεξοχήν μήνας ανασκοπήσεων. Ανατρέχουμε στην περασμένη χρονιά, κάνουμε απολογισμούς πεπραγμένων, συλλογιζόμαστε και βγάζουμε συμπεράσματα, πριν να περάσουμε στις αποφάσεις και τους προγραμματισμούς για τον καινούργιο χρόνο. Έχοντας μόλις ολοκληρώσει τη δικιά μας ανασκόπηση μοιραζόμαστε μαζί σας ορισμένες Γευστικές αναμνήσεις από το 2013, ωραίες στιγμές της Wine Plus, πολλές από τις οποίες περάσαμε παρέα.

Τον Ιανουάριο διοργανώσαμε στο πλαίσιο του Thessaloniki Food Festival την εκδήλωση «Μαθαίνουμε τις γεύσεις» με γνωστούς chef να δημιουργούν μπροστά στα μάτια μας νόστιμα πιάτα με εποχικά υλικά από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. Οι ζαχαροπλάστες με τη σειρά τους μας διηγήθηκαν έμπρακτα τις σοκολατένιες ιστορίες της πόλης.

Τον Μάρτιο με μεγάλη σας υπερηφάνεια πραγματοποιήσαμε Παρουσίαση και γευστική δοκιμή Ελληνικών κρασιών στο Παρίσι, στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Vinalies Internationales 2013. Την εκδήλωση παρακολούθησε σχεδόν το σύνολο των 100 κριτών του διαγωνισμού -οινολόγοι και τεχνικοί του κρασιού, πολλοί δημοσιογράφοι, αγοραστές, εισαγωγείς και άλλοι επαγγελματίες του κρασιού και της εστίασης από 43 χώρες- οι οποίοι μετά τη γευστική δοκιμή των 35 κρασιών που εκπροσώπησαν τις περισσότερες αμπελουργικές περιοχές της χώρας, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την ποικιλομορφία των προτάσεων, την ιδιαιτερότητα και την ποιοτική τους έκφραση.

Τον Απρίλιο στη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI'96 δοκιμάσαμε υπέροχα, εκφραστικά Ροζέ κρασιά, τα οποία αποτύπωναν τις κυρίαρχες τάσεις στον διεθνή χώρο δικαιολογώντας απόλυτα την εντυπωσιακή αύξηση πωλήσεων τους τα τελευταία χρόνια.

Το καλοκαίρι κυκλοφόρησε η ειδική έκδοση Wine Plus magazine - Summer 2013 εξ' ολοκλήρου στην αγγλική γλώσσα, προτείνοντας στο αγγλόφωνο κοινό και στους τουρίστες-επισκέπτες της χώρας τη γνωριμία με τα ελληνικά κρασιά, τα εδέσματα, την παραδοσιακή και τη σύγχρονη έκφραση της ελληνικής κουζίνας αλλά και ποιοτικούς χώρους εστίασης σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Τον Οκτώβριο διοργανώσαμε την 8η ετήσια γευστική δοκιμή «Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη». Και για ακόμη μία χρονιά, οι οινόφιλοι και οι επαγγελματίες της εστίασης και του ξενοδοχειακού χώρου από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό. Όλοι πέρασαν ένα ευχάριστο και άκρως επιμορφωτικό απόγευμα δοκιμάζοντας τα κρασιά του Αγιωργίτικου, του Μοσχοφίλερου, του Ροδίτη, του Μοσχάτου, της Μαυροδάφνης και άλλων λιγότερο γνωστών ποικιλιών αμπέλου.  

Τον Νοέμβριο παραδώσαμε το www.wineinmoderation.com.  Ένα διεθνές portal που παρέχει όλη την ενημέρωση για το διεθνές πρόγραμμα Wine in Moderation – Art de Vivre και τις σχετικές ενέργειες από τους 9 μεγαλύτερους εθνικούς οινικούς οργανισμούς από την Ευρώπη και τη Ν. Αμερική, 3 από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής κρασιού στον κόσμο, και 3 Ευρωπαϊκούς αντιπροσωπευτικούς Οργανισμούς. Η Wine Plus και οι συνεργάτες μας: Apogee, Red Fish, Κώστας Αμοιρίδης, Βασίλης Κεχαγιάς είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη δημιουργία του και σας προσκαλούμε να το επισκεφτείτε.

Τον Δεκέμβριο, o Χάρτης των Γεύσεων, στην 11η διοργάνωσή του, έφερε κάτω από την ίδια στέγη -αυτή της ατμοσφαιρικής Αποθήκης Γ στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης- περισσότερους από 90 οινοποιούς από τις σημαντικότερες αμπελουργικές περιοχές της Ελλάδας, αποσταγματοποιούς και εισαγωγείς οίνων, εκατοντάδες επαγγελματίες του χώρου και χιλιάδες φίλους του κρασιού. Είναι σαφές πως η πιο αγαπημένη ετήσια συνάντηση του κόσμου του κρασιού έχει εξελιχθεί σε μια πραγματική πλατφόρμα συνάντησης της οινικής «προσφοράς & ζήτησης» και η Wine Plus, ως διοργανωτής της εκδήλωσης, αποδεικνύεται ένας καταλύτης των μεταξύ τους σχέσεων σε κάθε επίπεδο και στόχο.

Το 2013 έκλεισε νόστιμα με το Μάθημα Μαγειρικής «Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: τα μικρά μυστικά» στο Hyatt Regency Thessaloniki και το Χριστουγεννιάτικο Δείπνο «Christmas Spirit 2013» στο εστιατόριο Alfredo's του Regency Casino Thessaloniki. Φινετσάτα πιάτα που συνδυάστηκαν τέλεια με υπέροχα κρασιά, αναδεικνύοντας την υφή των υλικών… και οι δύο βραδιές μας έχουν καταγραφεί στη γευστική μας μνήμη!
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems