GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
χορηγοί | δελτία τύπου | photos
ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΓΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
 
Με μεγάλη επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η WinePlus διοργάνωσε τη ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών.
 
Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου, και παρά τις δυσάρεστες καιρικές συνθήκες, περισσότεροι από 500 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στο κλειστό θέατρο. 
 
Πάνω στη σκηνή, ο Ηλίας Μαμαλάκης μαγείρεψε μαζί με γνωστούς chef ξενοδοχείων 5* της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και ζαχαροπλάστες.
 
Η παράσταση ξεκίνησε με τον Κώστα Αραμπατζή, executive sous-chef του Hyatt Regency Thessaloniki να μας ετοιμάζει τάρτα με άγρια μανιτάρια porcini και μπρόκολο. Στη συνέχεια ο Θεόδωρος Καρίνος, executive chef του Hotel Les Lazaristes μας πρότεινε χοιρινό σε lemongrass. Ο Λεωνίδας Ιορδάνης, executive chef του Eagles Palace στην Ουρανούπολη παρουσίασε κοτόπουλου με φέτα, μάραθο και τοματίνια τσέρι. Την παράσταση έκλεισε ο Παύλος Τερκενλής των γνωστών ζαχαροπλαστείων με ένα δροσιστικό παγωτό καϊμάκι και gâteau chocolat gianduja.
 
Μετά την παράσταση οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα εδέσματα που ετοίμασαν τα ξενοδοχεία μαζί με ταιριαστά, εκλεκτά κρασιά: Σοδειές Καμπά, Ξινόμαυρο της Κατώγι & Στροφιλιά, Ράμνιστα από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Εύχαρις, Σαντορίνη Σιγάλα, Chardonnay Αρβανιτίδη, Αμπελώνες Παλυβού, 4 Εποχές Μπουτάρη, Μαντινεία από το Κτήμα Σπυρόπουλου, Ηδύπνοος Sauvignon Blanc της Οινοποιίας Συμεωνίδη, Ξερολιθιά της Creta Olympias, Ορεινός Ήλιος Σεμέλη, Grand Cru της ΕΟΣ Σάμου και το Liqueur de Framboise Ahududu.
 
Η πρωτοτυπία της εκδήλωσης, η αμεσότητα και το κέφι του Ηλία Μαμαλάκη, οι δημιουργικές παρουσιάσεις των chef, η άψογη οργάνωση και το σέρβις από τα συμμετέχοντα ξενοδοχεία της γευστικής δοκιμής που ακολούθησε, απέσπασαν ευνοϊκά σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι φεύγοντας πήραν μαζί τους και τις συνταγές.
 
Ραντεβού του χρόνου!
 
 
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems