ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΓΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗ ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ Με μεγάλη επιτυχία για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η WinePlus διοργάνωσε τη ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου, και παρά τις δυσάρεστες καιρικές συνθήκες, περισσότεροι από 500 θεατές παρακολούθησαν την παράσταση, η οποία φέτος πραγματοποιήθηκε στο κλειστό θέατρο. Πάνω στη σκηνή, ο Ηλίας Μαμαλάκης μαγείρεψε μαζί με γνωστούς chef ξενοδοχείων 5* της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και ζαχαροπλάστες. Η παράσταση ξεκίνησε με τον Κώστα Αραμπατζή, executive sous-chef του Hyatt Regency Thessaloniki να μας ετοιμάζει τάρτα με άγρια μανιτάρια porcini και μπρόκολο. Στη συνέχεια ο Θεόδωρος Καρίνος, executive chef του Hotel Les Lazaristes μας πρότεινε χοιρινό σε lemongrass. Ο Λεωνίδας Ιορδάνης, executive chef του Eagles Palace στην Ουρανούπολη παρουσίασε κοτόπουλου με φέτα, μάραθο και τοματίνια τσέρι. Την παράσταση έκλεισε ο Παύλος Τερκενλής των γνωστών ζαχαροπλαστείων με ένα δροσιστικό παγωτό καϊμάκι και gâteau chocolat gianduja. Μετά την παράσταση οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα εδέσματα που ετοίμασαν τα ξενοδοχεία μαζί με ταιριαστά, εκλεκτά κρασιά: Σοδειές Καμπά, Ξινόμαυρο της Κατώγι & Στροφιλιά, Ράμνιστα από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη, Κτήμα Εύχαρις, Σαντορίνη Σιγάλα, Chardonnay Αρβανιτίδη, Αμπελώνες Παλυβού, 4 Εποχές Μπουτάρη, Μαντινεία από το Κτήμα Σπυρόπουλου, Ηδύπνοος Sauvignon Blanc της Οινοποιίας Συμεωνίδη, Ξερολιθιά της Creta Olympias, Ορεινός Ήλιος Σεμέλη, Grand Cru της ΕΟΣ Σάμου και το Liqueur de Framboise Ahududu. Η πρωτοτυπία της εκδήλωσης, η αμεσότητα και το κέφι του Ηλία Μαμαλάκη, οι δημιουργικές παρουσιάσεις των chef, η άψογη οργάνωση και το σέρβις από τα συμμετέχοντα ξενοδοχεία της γευστικής δοκιμής που ακολούθησε, απέσπασαν ευνοϊκά σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι φεύγοντας πήραν μαζί τους και τις συνταγές. Ραντεβού του χρόνου! |