GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
χορηγοί | δελτία τύπου | photos

 
ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2008
Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008
Μονή Λαζαριστών
Σταυρούπολη - Θεσσαλονίκη
 
Τα αρώματα και οι γεύσεις από την Ελλάδα μάγεψαν τους θεατές
 
Με μεγάλη επιτυχία για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, η Wine Plus διοργάνωσε τη Βαβυλωνία των Γεύσεων, στο πλαίσιοτου Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών. Εκατοντάδες φίλοι της γαστρονομίας και του κρασιού κατέφθασαν το βράδυ της Δευτέρας 9 Ιουνίου 2008 στη Μονή Λαζαριστών για να παρακολουθήσουν την πρωτοποριακή παράσταση γαστρονομίας.Και η υπέροχη βραδιά τους αποζημίωσε.
 
Πάνω στη σκηνή του κλειστού θεάτρου, ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Στάθης Παναγιωτόπουλος υποδέχτηκαν και μαγείρεψαν μαζί μεγνωστούς chef ξενοδοχείων 5* της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και ζαχαροπλάστες. Η παράσταση ξεκίνησε με τον Michel Jost (HyattRegency) να μας ετοιμάζει λειριά (ζυμαρικά) από την Ήπειρο με τόνο, ντομάτα, φρέσκα αρωματικά και κάπαρη. Στη συνέχεια ο Λεωνίδας Ιορδάνης (Eagles Palace) μας πρότεινε αμπελόφυλλο γεμιστό με καραβιδοουρά και πλιγούρι, με ντιπ φρέσκιας κρέμας, κρόκο και μοσχολέμονο. Ο Στέφανος Χατζηαντωνίου (Les Lazaristes) παρουσίασε επί σκηνής ματσάτα από τη Φολέγανδρο (ζυμαρικά) με μπέικον, ντοματίνια, σιρόπι ροδιού και καπνιστό τυρί Μετσόβου. Την παράσταση έκλεισε ο γνωστός ζαχαροπλάστης της πόλης Παύλος Τερκενλής με ένα λαχταριστό γαλατομπούρεκο.
Ήταν η πρώτη φορά που ο αγαπημένος γαστρονομικός ερευνητής της εκπομπής «Μπουκιά και συχώριο» συναντήθηκε με τον κεφάτο παρουσιαστή της εκπομπής «Νηστικό Αρκούδι». Το αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με τις δημιουργικές παρουσιάσεις των chef, κυριολεκτικά μας συνάρπασε και ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε και πάλι σύντομα.
 
Η οινολόγος Μαρία Νέτσικα μας παρουσίασε τους αρμονικούς καβαλιέρους των πιάτων,τα κρασιά: Κτήμα Εύχαρις 2007, Άννασα 2005 της Mediterra Οινοποιητική, Thema ροζέ 2007 του Κτήματος Παυλίδη, Veriki Grain rose 2007 του Κτήματος Χατζημιχάλη, Βυσσινόκηπος 2007 του Κτήματος Παλυβού, CabernetMerlot 2005 της Οινοποιίας Αρβανιτίδη, Παραπορτιανό λευκό 2007 και ερυθρό 2006 της Αμπελώνας Μυκόνου, Δύο ελιές 2005 της Κυρ-Γιάννη, Ροδίτης 2007 της Οινοποιίας Συμεωνίδη, Καλλίστη 2007 της Μπουτάρη Οινοποιητική, Ρομπόλα 2007 της Gentilini, Μαλαγουζιά 2007 του Κτήματος Πόρτο Καρράς, Ψηλές Κορφές 2007 της Ε.Ο.Σ. Σάμου, Sauvignon Blanc 2007 της ΙΝΟ, Άβδηρος λευκός 2007 του Κτήματος Βουρβουκέλη.
 
Όλα αυτά τα υπέροχα κρασιά, τα δοκιμάσαμε μετά το τέλος της παράστασης μαζί με τοπικά προϊόντα από τον νομό Θεσσαλονίκης, τη Χίο, τη Χαλκιδική και την Κρήτη. Ακόμη, με τυριά, ζυμαρικά, ντολμαδάκια από τρυφερά αμπελόφυλλα, δροσιστικούς χυμούς, αναψυκτικά και φυσικά αφρίζοντα ή ήρεμα νερά. Ξεφυλλίσαμε βιβλία μαγειρικής, γαστρονομίας αλλά και κρασιού.
 
Η πρωτοτυπία της εκδήλωσης, η αμεσότητα και το κέφι του Ηλία Μαμαλάκη και του Στάθη Παναγιωτόπουλου, οι ευφάνταστες δημιουργίες των chef και η άψογη οργάνωση της γευστικής δοκιμής προϊόντων που ακολούθησε, απέσπασαν ευνοϊκά σχόλια από όλους τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι φεύγοντας πήραν μαζί τους τις συνταγές αλλά και νόστιμα δώρα από τους διοργανωτές και τους χορηγούς της εκδήλωσης.
 

 



1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems