GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Artemis, Porto Sani Village

Μουσικόφιλοι, φιλότεχνοι, απλώς περίεργοι και κοσμικοί, έχουν μάθει πια καλά το δρομολόγιο για τον λόφο της Σάνης και τις συναυλίες του
Sani festival. Αργά το βράδυ, παρέες παρέες αποχωρούν.Και τώρα; Η ιδέα και μόνο της επιστροφής στο σπίτι προκαλεί θλίψη. Άλλη χάρη έχει η παράταση της βραδιάς γύρω από ένα τραπέζι με καλό φαγητό και κρασί. Με ανταλλαγή σχολίων και μεταβολισμό των συγκινήσεων που προξένησε το θέαμα. Στην τελευταία μας επίσκεψη δειπνήσαμε στο Artemis, το εστιατόριο του Porto Sani Village.
 
Ήταν μια ζεστή βραδιά του καλοκαιριού με γεμάτο φεγγάρι. Το μονοπάτι από τη μαρίνα μάς άφησε στην μεγαλόπρεπη είσοδο με την αρχοντική καγκελόπορτα. Προσπεράσαμε την lagoonπισίνα και ανεβήκαμε στη βεράντα. Χαμηλοί φωτισμοί, άνετα τραπεζοκαθίσματα, λουλουδένια μπουκέτα, η εξ ορισμού κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και η πολυτέλεια ντύθηκαν με σενάρια άνεσης, σύγχρονου ύφους και μια δόση αποικιακού ρομαντισμού. Δύο σερβιτόρες με casual εμφάνιση και συμπαθέστατα χαμόγελα αναλαμβάνουν τη φροντίδα μας, ενώ ο maitre μας προσφέρει τον κατάλογο.
 
Ο chef, Κώστας Λόλας, άριστος γνώστης των, πρώτης εννοείται κλάσης, προϊόντων εφαρμόζει τη δημιουργικότητά τους πάνω σε γεύσεις της Μεσογείου, αλλά και της Άπω ανατολής. Το μενού που έχει φτιάξει, με σαφέστατη διάθεση γευστικής γεωμετρίας και μοριακής προσέγγισης, ξεχειλίζει ευφυΐα.
Για παράδειγμα, η πίτσα σε κύβους, με όλα τα υλικά: προσούτο, χταπόδι, λουκάνικο chorizo, αντζούγια, ρόκα να εμφανίζονται ως μικρούτσικοι κύβοι. Η σαλάτα με λαχανικά σχάρας, λαχταριστό κατσικίσιο τυρί και vinaigrette κερασιού, μας απογείωσε.
Υπέροχη η βελούδινη υφή της σάλτσας κάρυ που τριγύριζε το φιλέτο λαυράκι, καθισμένο πάνω σε στρώση από πικάντικα noodles ρυζιού αρωματισμένα με ginger. Εύχυμο πιάτο, γευστικό, με την τελική νότα φινέτσας να προέρχεται από τη λεπτή ζελατίνα καρύδας.
Αφράτο και νόστιμο το φιλέτο μαγιάτικου -εξαιρετικά ψημένο- είχε απορροφήσει το άρωμα της πούδρας φουντουκιών που το κάλυπτε. Τα φρέσκα φασολάκια με γιαπωνέζικες πίκλες που το συνόδευαν, ήταν μια ευπρόσδεκτη δροσιά. Έκτακτες οι ψητές στη σχάρα γαρίδες με tempura λαχανικών.

Η οινική λίστα είναι εξαιρετική. Με έγκυρες ελληνικές και ξένες ετικέτες, αφρώδη κρασιά και πολλές προτάσεις σε ποτήρι.
 
Σημείωση: ο κατάλογος φέρει ειδική σήμανση για πιάτα bio, χορτοφάγων και χωρίς γλουτένη.
 
Sani Resort
Κασσάνδρα Χαλκιδικής
τηλ: 23740 99500
Λειτουργεί: καθημερινά, βράδυ
 
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems