GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Καλοκαιρινές resto-προτάσεις
Σας προτείνω εστιατόρια σε δροσερά πεζοδρόμια, ταράτσες, βεράντες και κήπους στη Θεσσαλονίκη που μας περιμένουν για δροσιά και γαστριμαργικές απολαύσεις.

Την «Ακαδημία» που έχει εμποτιστεί με τη νοσταλγική αύρα παλιάς Θεσσαλονίκης που αποπνέει η οδός Αγίου Μηνά, όπου βρίσκεται το μικρό, κομψό ρεστοράν. Μαγειρεύει ο ιδιοκτήτης, πιάτα που κεντούν την ελληνική παράδοση με -ελαφρύ- νεωτερισμό. (Αγ. Μηνά 3, τηλ. 2310 421803)

Το ολοκαίνουργιο, χαριτωμένο και γοητευτικό -όσο και το βιβλίο του Μπουλγκάκοφ- «Μαιτρ & Μαργαρίτα» για προσεγμένα νόστιμα πιάτα, φιλική ατμόσφαιρα και έξυπνη επιλογή κρασιών στο κέντρο της πόλης. (Βεροίας & Ηρώδου Αττικού, τηλ. 2314 007586)

Το επίσης καινούργιο «Ergon Αγορά», έναν τεράστιο χώρο με μπακάλικο, μανάβικο, κρεοπωλείο, ιχθυοπωλείο, φούρνο και φυσικά το μεζεδοπωλείο, όπου ο δημοφιλής chef Δημήτρης Σκαρμούτσος αξιοποιεί τα προϊόντα του παντοπωλείου στήνοντας ένα μενού με ορεκτικούς μεζέδες. (Παύλου Μελά 42, τηλ. 2310 223550)

To ατμοσφαιρικό «Sky Bar restaurant», στον 7ο όροφο του Met Hotel, για πανοραμική θέα της Θεσσαλονίκης και ελκυστική εξωτική κουζίνα από τον chef Δημήτρη Τσανανά. Εδώ θα φάτε το καλύτερο sushi της πόλης. (The Met Hotel, 26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000) 

Το «Μανιτάρι» με χαλαρή ατμόσφαιρα και ατμοσφαιρική βεράντα στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου της οδού Σοφούλη. Η κουζίνα, με τις υπογραφές των chef Δημήτρη Παμπόρη και Νίκου Κολτσίδα, ευχάριστα προσκολλημένη στη μεσογειακή γαστρονομική παράδοση και τις ελληνικές πρώτες ύλες, εμφανίζει και ενδιαφέροντα μοντέρνα ξεσπάσματα. (Θ. Σοφούλη 57, τηλ. 2310 415289)

Το αγαπημένο «Kritikos» για λαχταριστά θαλασσινά και φρέσκα ψάρια στο Πανόραμα. Μεγάλες, ευάερες και ευήλιες οι αίθουσες, άνετα τραπέζια στη βεράντα, υπερκομψός διάκοσμος, έπιπλα, σερβίτσια… πολιτισμένη ατμόσφαιρα. Η κουζίνα ετοιμάζει με μαεστρία οτιδήποτε έχει σχέση με τη θαλασσινή κουζίνα και η πλούσια κάβα των κρασιών εγγυάται την ευτυχία των οινόφιλων.

Το «Afredo's Garden» στο Regency Casino: δένδρα, κιονοστοιχίες, πιθάρια με αναρριχώμενα φυτά, η ορχήστρα στο βάθρο της και γερή μεσογειακή τεχνογνωσία σε άψογη κουζινική εκτέλεση. Και φέτος το καλοκαίρι ο βραβευμένος chef Απόστολος Αλτάνης έχει κέφια!. (Regency Casino Thessaloniki, τηλ. 2310 491199)

Και τον καταπράσινο κήπο του «Duck Private Cheffing» στα λιβάδια της Πυλαίας. Το a la carte μενού είναι μικρό, γιατί η κουζίνα στηρίζεται σε ότι φρέσκο και καλό έχει κάθε μέρα η αγορά, που η συμπαθέστατη μαγείρισσα, με ταλέντο και ευστροφία, βάζει στα τηγάνια και τις κατσαρόλες της. (Χάλκης 3, Πατριαρχικά Πυλαίας, τηλ. 2315/519333)



WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems