GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Μοσχαρίσιο φιλέτο με πουρέ μωβ πατάτας, σοκολάτα με αρωματικά βότανα & σος Μαυροδάφνης
από τον Executive Chef του Regency Casino Thessaloniki και του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki Απόστολο Αλτάνη

Υλικά για 8 - 10 άτομα
Για τη σος Μαυροδάφνης
2 κιλά μοσχαρίσια κόκκαλα
1 ματσάκι μαϊντανό
5 γρ. φρέσκο θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδα
200 γρ. καρότο
200 γρ. πράσο
3 τεμ. κρεμμύδι ξερό
2 φύλλα δάφνης
150 γρ. φρέσκος βασιλικός
100 γρ. σέλερι
αλάτι – πιπέρι
1 λίτρο κρασί Μαυροδάφνη

Για το μοσχαρίσιο φιλέτο με προσούτο
3 κιλά φιλέτο μοσχαρίσιο
500 γρ. προσούτο σε φέτες
1 κιλό παντζάρι
500 γρ. πατάτες
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι
μύρτιλα
σοκολάτα με μπαχαρικά της αρεσκείας μας

Εκτέλεση
Σος Μαυροδάφνης: Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα και βάζουμε τα λαχανικά μας να σοταριστούν μέχρι να πάρουν χρώμα. Παράλληλα βάζουμε τα μοσχαρίσια κόκκαλα στον φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Συμπληρώνουμε πελτέ ντομάτας στα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί.
Βάζουμε τα ψημένα κόκκαλα πάνω από τα λαχανικά και συμπληρώνουμε νερό μέχρι να σκεπάσει τα υλικά μας. Βράζουμε τα κόκκαλα με τα λαχανικά μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ.
Σουρώνουμε και συμπληρώνουμε με κρασί Μαυροδάφνη και φρέσκο βασιλικό. Αφού βράσουν για 15 – 20’ ξαναπερνάμε τη σάλτσα από το σουρωτήρι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και δένουμε τη σάλτσα με βούτυρο και αλεύρι (ρου).

Μοσχαρίσιο φιλέτο με προσούτο: Τυλίγουμε το προσούτο γύρω από το φιλέτο και το σοτάρουμε σε τηγάνι μέχρι να κάνει κρούστα. Το τελειώνουμε στον φούρνο.
Βράζουμε το παντζάρι μέχρι να μαλακώσει μαζί με τις πατάτες. Περνάμε τα λαχανικά από τη μηχανή του πουρέ, προσθέτουμε τα μυρωδικά μας και φρέσκο βούτυρο.
Γαρνίρουμε με μύρτιλα και σοκολάτα με μπαχαρικά.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems