GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Καρυδόπιτα με μπαχαρικά και σος σοκολάτας
Από τον pastry chef του Hyatt Regency Thessaloniki Αλέξη Αλεξίου

Καρυδόπιτα
Υλικά
10 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
300 γρ. γαλέτα
300 γρ. καρύδι
5 γρ. κανέλλα τριμμένη
5 γρ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
5 γρ. γαρύφαλλο τριμμένο

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Φορμάρουμε σε ανάλογο κεραμικό σκεύος {ατομικό ή οικογενειακό} και ψήνουμε στους 160oC για 30'.

Σιρόπι
Υλικά
1 κιλό ζάχαρη
500 γρ. νερό
500 γρ. γλυκόζη

Εκτέλεση
Βράζουμε για 12'.

Σος σοκολάτας
Υλικά
300 γρ. λιωμένη σοκολάτα Jivara σε μπεν μαρί
130 γρ. γάλα φρέσκο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά.

Μοντάζ
Σερβίρουμε την καρυδόπιτα στο ίδιο σκεύος που ψήθηκε, με σος από τη σοκολάτα.

WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems