GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Tiramisu με μάνγκο και φράουλες
 
από τον chef Στέφανο Χατζηαντωνίου

Υλικά
Για το μους μασκαρπόνε
170 ml κρέμα γάλακτος
1 μεγάλο αυγό
50 γρ κρόκους (2 –3 κρόκοι)
50 γρ ζάχαρη
2 κουταλιές Grand Marnier
2 γρ φύλλα ζελατίνης
170 γρ τυρί μασκαρπόνε
4 μπισκότα savoyard μέσα σε σιρόπι
 
4 μάνγκο
400 γρ φράουλες
 
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ωσότου αποκτήσει βελούδινη υφή.
Παράλληλα σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το Grand Marnier και διαλύουμε τις ζελατίνες. Ομογενοποιούμε τους κρόκους, τα αυγά και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε και τα τρία μείγματα μαζί και τα βάζουμε στο ψυγείο.
Κόβουμε το μάνγκο και τις φράουλες σε πολύ ψηλές φέτες και τις απλώνουμε κατά στρώσεις σε ένα ταψί. Αφήνουμε να παγώσουν στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.
 
Σερβίρουμε ένα κομμάτι από το μιλφέιγ φράουλας-μάνγκο, μαζί με ένα μπισκότο και μια μπάλα από μους μασκαρπόνε.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems