GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Wine Plus restau picks – Φθινόπωρο 2016

Το τελευταίο διάστημα ήταν αρκετά πυκνό σε γευστικές εμπειρίες.
Ιδού ορισμένες -εντός έδρας- προτάσεις.

Στα θέματα της γεύσης -τουλάχιστον- οι Θεσσαλονικείς ήταν ανέκαθεν επιφυλακτικοί απέναντι στα… φύκια που σερβίρονται ως μεταξωτές κορδέλες. Έτσι τώρα, σε καιρούς οικονομικών δυσχερειών, έχουν κάθε λόγο -και δικαιολογία- για να επιστρέψουν στο γνώριμο, οικείο φαγητό των ουζερί. Προσωπικά μιλώντας, δεν περνάω καλά στα κάθε τύπου μεζεδοπωλεία. Δεν μου αρέσει το στρίμωγμα στα -συνήθως- μικρά τραπέζια, ούτε το τσιμπολόγημα. Θέλω το δικό μου πιάτο, το δικό μου φαγητό! Οπότε η εξαίρεση του Γλυκάνισου είναι πάντα ευχάριστη, ακόμη και τώρα που δεν αποτελεί έκπληξη. Διότι, παρόλο που οι ίδιοι συνεχίζουν να -αυτό-αποκαλούνται: ουζομεζεδοπωλείο, στην πραγματικότητα με τα χρόνια (το καλοκαίρι συμπλήρωσαν 8) έχουν εξελιχθεί σε ένα κομψό εστιατόριο θαλασσινών με μοντέρνο περιβάλλον, απολαυστική κουζίνα και ωραία λίστα κρασιών. (Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, τηλ: 2310 302882)

Το νέο είναι ότι η παρέα του Γλυκάνισου κατηφορίζει στο κέντρο της πόλης και όπου νάναι θα μας παρουσιάσει το νέο τους εστιατόριο. Marea θα ονομάζεται, είναι το πρώην Αγκυροβόλι στη Διαγώνιο και η κουζίνα θα είναι, σαφώς, θαλασσινή.

Έχω δηλώσει ανοιχτά την αδυναμία μου στη θαλασσινή κουζίνα του εστιατορίου Κρητικός. Από παλιά, τότε που έπρεπε να οδηγήσουμε μέχρι την Ουρανούπολη για να την απολαύσουμε! Τώρα που μας ταΐζει και στο Πανόραμα δοκιμάζω σχεδόν οποιαδήποτε καινούργια νοστιμιά εμφανίζεται στο μενού. Η πιο πρόσφατη αδυναμία μου είναι οι γευστικοί ντολμάδες θαλασσινών και το φίνο σαν δαντέλα, καρπάτσιο χταποδιού με πέστο ρόκας. (Βενιζέλου 5Β, Πανόραμα, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 332810)

Χαρούμενο περιβάλλον και θαλασσινή κουζίνα προτείνει το Gin Fish Seafoodrinks. Λίγο η προνομιούχα τοποθεσία του, πάνω στην παραλία ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Πύργο, λίγο η μοντέρνα μαγειρική προσέγγιση και η προσοχή στο κρασί, το μαγαζί είναι μια ευχάριστα χαλαρή πρόταση που αγκαλιάστηκε από φανατικούς του είδους. (Λεωφόρος Νίκης 79 & Νικηφόρου Φωκά 1, τηλ. 2310 265195)

Η τελευταία μας πρόταση είναι αφιερωμένη στους ορκισμένους και ατρόμητους λάτρεις της σάρκας. Dome Real Cuisine ονομάζεται το καινούργιο εστιατόριο του Nikopolis και στην κουζίνα του ο ταλαντούχος executive chef του ξενοδοχείου Στέφανος Σταμίδης διευθύνει ήρεμα την προετοιμασία και το ψήσιμο των πιο γευστικών εδεσμάτων, ως επί το πλείστον εκλεκτών κρεάτων ξηρής ωρίμανσης και λαχανικών από τον κήπο τους. Το οποίο ψήσιμο, σε δυνατή θερμοκρασία στον μαντεμένιο φούρνο, εγγυάται τη διατήρηση των χυμών και των αρωμάτων. Θα απολαύσετε την κάθε μπουκιά συνδυάζοντάς την με μικρές γουλιές κρασιού. Η wine list είναι μεγάλη, έχει προτάσεις για κάθε γούστο και ο sommelier είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει στην επιλογή. (Nikopolis Hotel Thessaloniki, Ασκληπιού 16-18, Πυλαία, τηλ. 2310 401092)


WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems