GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Wine Plus wine picks - Ιούλιος 2016

Καλό μήνα! Ιούλιος! Έχουμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά μας, για να αγαπήσουμε και πάλι τα κύματα, τον άνεμο, τα σύννεφα, το νερό, τα δένδρα, το φεγγάρι κι όλα αυτά που μας υπενθυμίζουν πως δεν χάθηκε κι ο κόσμος να βγαίνεις και λίγο offbeat, πού και πού…


Ξεκινώ, λοιπόν, τον μήνα με μια λίστα αγαπημένων κομματιών (ανάμεσα στα best του συναδέλφου, φίλου και φανατικού μουσικόφιλου Γιάννη Κουλελή): «Midnight summer dream» The Stranglers / «Here comes the sun» The Beatles / «The summer Knows» Barbara Streisand / «Καλοκαίρι» Διονύσης Σαββόπουλος / «Το καλοκαιράκι» Νίκος Πορτοκάλογλου /«Αύγουστος» Νίκος Παπάζογλου (ο ύμνος του τρύγου της Σαντορίνης) / «Το καλοκαίρι εκείνο» Δάκης / «Summer of 69» Bryan Adams / «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» Καίτη Χωματά /«School's out» Alice Cooper!!!!!!

Δεν ξεχνώ και τις συνοδευτικές, οινικές προτάσεις για σπουδαίες απολαύσεις: Wine Plus wine picks - Ιούλιος 2016. Ελληνικά αφρώδη και ημιαφρώδη, αποστάγματα!

   
Ωδή Πανός ροζέ, Κτήμα Σπυρόπουλου
Καινούργια κυκλοφορία και η ροζέ έκδοση της Ωδής από το Κτήμα Σπυρόπουλου. Ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και ευκολόπιοτο κρασί από Μοσχοφίλερο. Δροσιστικό, με ορεκτικό απαλό σομόν χρώμα και ωραίο ώριμο φρούτο σε μεγάλη ένταση. Με παιχνιδιάρικη γεύση, φρεσκάδα και διακριτική γλυκύτητα έχει ένα τελείωμα που θα διαρκέσει ολόκληρο το καλοκαιρινό βράδυ.

Pnoé Rosé,  Artemis Karamolegos Winery 
Λευκό, ημιαφρώδες και ημίγλυκο, το καινούργιο κρασί του Σαντορινιού οινοποιείου συνδυάζει τις τρεις βασικές λευκές ποικιλίες του νησιού: Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι με ορισμένα από τα σπάνια ντόπια σταφύλια, «ξενόλοες» ποικιλίες τις αποκαλούν, τις: Πλατάνι, Κρητικό και Κατσανό. Λαμπερό και χρυσαφένιο, ξεκινά με το τυπικό άρωμα εσπεριδοειδών του Ασύρτικου και στην πορεία εμπλουτίζεται με διακριτικούς τόνους λευκών λουλουδιών.  Στο στόμα είναι φρέσκο και δροσιστικό, με μικρές, φίνες φυσαλίδες και γλυκό τελείωμα. ιδανικό για απεριτίφ.
   
Green Bubbly, Apostolos Matamis
Η πρώτη αφρώδης Μαλαγουζιά είναι σπινθηροβόλα και φινετσάτη. Ένα δροσιστικό αφρώδες που ξεχειλίζει αρώματα εσπεριδοειδών, βασιλικού και πράσινης πιπεριάς. Καλά δομημένο, μαλακό και κομψό με αφυπνιστική οξύτητα. Παράγεται από αμπέλια στις πλαγιές του Παρνασσού.
   
Άβατον Τσίπουρο, Tsantali
Κρυστάλλινο με δυναμική μύτη που διατηρεί αναλλοίωτο τον πρωτογενή φρουτώδη χαρακτήρα του σταφυλιού δίπλα σε αρώματα μπαχαρικών. Μεστή, απαλή γεύση που μένει στο στόμα για πολλή ώρα. Αγαπάει όλους τους καλοκαιρινούς μεζέδες: πικρές ελιές, μανιτάρια, αγκινάρες, κρεμμύδι, φασόλια γίγαντες και κάθε λογής καρπούς της γης.

Τσίπουρο, Σιγάλας
Δοκιμάστε και την πρόταση αποστάγματος του Σαντορινιού οινοποιού. Κρυστάλλινη εμφάνιση, κομψό άρωμα με νότες βοτάνων και χαμομηλιού, γεμάτο σώμα, μαλακιά, ελαιώδης υφή και ευχάριστα πολυπλοκη επίγευση. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του τσίπουρου διπλής απόσταξης στεμφύλων Ασύρτικου και Μαυροτράγανου.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems