GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Single vineyard

της Μαρίας Νέτσικα
Δημοσιεύτηκε στο Wine Plus magazine


Δοκιμάζουμε 5 κρασιά που ανοίγουν διάλογο με το terroir.
Καθένα τους προέρχεται αποκλειστικά από σταφύλια ενός και μόνο ενιαίου αμπελώνα.

Assyrtiko de Louros 2011, Οινοποίηση Χατζηδάκη
Δοκιμάστε την καινούργια Σαντορίνη του Χαρίδημου Χατζηδάκη, αποκλειστικά από τον αμπελώνα Λούρος στον Πύργο και φυτά ηλικίας τουλάχιστον 100 χρόνων, και θα δείτε να… λάμπει η αλήθεια σχετικά με τις θαυμαστές δυνατότητες ωρίμανσης-παλαίωσης του Ασύρτικου. Θα γίνεται μάρτυρες μιας γοητευτικής πολυπλοκότητας με ορυκτά αρώματα που θυμίζουν ηφαίστειο, με νεύρο, τσαχπινιά, αλλά και τόση φρεσκάδα!
    
Ï Single Vineyard 2011, Οινοποία Αϊδαρίνη
Μια Γουμένισσα, από τον πρώτο γραμμικό αμπελώνα της οικογένειας Αϊδαρίνη που φυτεύτηκε το 1978. Βαθύχρωμη με άφθονα κόκκινα φρούτα, σφιχτή δομή και ώριμες τανίνες. Η εξαιρετικά χαμηλή απόδοση εγγυάται την παραγωγή ώριμων, συμπυκνωμένων σταφυλιών, ιδανικών για την παραγωγή αυτής της premium ετικέτας.

Ξινόμαυρο 2012 Άγιος Κωνσταντίνος, Κτήμα Αρβανιτίδη

Ο καρπός των φυτών του Ξινόμαυρου από τον αμπελώνα του Κτήματος Αρβανιτίδη στον Άγιο Κωνσταντίνο Ασκού μετουσιώνεται σε ένα κρασί καθρέφτη του terroir: φωτεινό χρώμα, τυπική μύτη με φραγκοστάφυλα, κυδώνι, ντομάτα και γλυκόξινη -αλλά όσο χρειάζεται τανική- γεύση. Προσθέστε και τις μεταξένιες τανίνες, τη μετρημένη πυκνότητα κι έχετε ένα «new age» Ξινόμαυρο που θα τροφοδοτεί τα όνειρα των φίλων του σταφυλιού.

Syrah 2011 Χελώνες, Κτήμα Άλφα

Με γενναιόδωρο προφίλ και στρόγγυλη, βελούδινη γεύση αυτό το Syrah από τον αμπελώνα Χελώνες στο Αμύνταιο επενδύει στη γεμάτη σοκολάτα και ώριμο φρούτο μύτη του. 9 μήνες παλαίωσης σε επιλεγμένα γαλλικά δρύινα βαρέλια και 15 στη φιάλη έδωσαν ένα σφιχτοδεμένο κρασί που θα σας συναρπάσει σήμερα, αλλά αν κάνετε υπομονή αρκετά, ακόμα, χρόνια παλαίωσης θα σας καταπλήξει.

Γινιέτς 2009, Κατώγι & Στροφιλιά

Ένα Cabernet Sauvignon, από τα αμπέλια, ηλικίας 46-50 ετών, που πριν από μισό αιώνα φύτεψε, ο Ευάγγελος Αβέρωφ. Προϊόν μακράς εκχύλισης και 14μηνης ωρίμανσης σε δρύινα βαρέλια χαρακτηρίζεται από τον πλούτο. Χρωματικός πλούτος. Αρωματικός πλούτος με τις νότες της πιπεριάς να ξεφεύγουν κάτω από μια δρύινη πανοπλία. Γευστικός πλούτο με πολλές, σοβαρές ακόμη τανίνες. Σαφώς προορίζεται για μακρόχρονη παλαίωση. 


WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems