Ένα κλασικό πλέον κρασί από Ροδίτη και ομολογουμένως από τις καλύτερες εκφράσεις του σταφυλιού, το οποίο όταν καλλιεργείται στην ορεινή Αιγιάλεια, σε υψόμετρο 600-900 μέτρων, μας ξαφνιάζει με την κομψότητα των αρωμάτων και την κοφτερή του οξύτητα.
Άκρως γοητευτικός ο ελαφρύς, φρουτώδης χαρακτήρας της σοδειάς του 2010. Γεμάτος φρεσκάδα λεμονιού και lime. Με ωραιότατη οξύτητα που ξεπλένει τη γεύση. Ένας ακόμη λόγος που συνηγορεί στις προσπάθειες του δημιουργού του, Άγγελου Ρούβαλη, στην ανάδειξη των Πλαγιών της Αιγιαλείας -όπου παράγεται- σε ξεχωριστή ονομασία προέλευσης.
Η Αιγιαλεία, στις πλαγιές του Παναχαϊκού όρους και του Χελμού, είναι μια περιοχή της Βόρειας Πελοποννήσου με εξαιρετικό φυσικό τοπίο και εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Οι πλαγιές ξεκινούν από μαλακούς λόφους πάνω από τον Κορινθιακό Κόλπο και φτάνουν έως τις παρυφές των Καλαβρύτων. Οι ποταμοί που τη διασχίζουν σχηματίζουν πανέμορφα φαράγγια, όπως αυτό του Βουραϊκού που ανηφορίζει μαζί με το οδοντωτό τραινάκι από το Διακοφτό μέχρι τα Καλάβρυτα.
Εκτός των άλλων όμως, η Αιγιαλεία, είναι ένας χαρισματικός και πολυσχιδής αμπελότοπος. Οι αμπελώνες της, που απλώνονται στις πλαγιές του Κορινθιακού κόλπου, σε υψόμετρο 300 έως και 900 μέτρων, από εδαφοκλιματικής άποψης, είναι από τους ωραιότερους του κόσμου.
Στους βορινούς λόφους που απολαμβάνουν δροσερά ρεύματα αέρα, και σε αμπέλια με χαμηλότερες στρεμματικές αποδόσεις από την υπόλοιπη Αχαΐα, παράγονται οι Τοπικοί Οίνοι Αιγιαλείας. Λευκοί με ιδιαίτερο στυλ και πλούσιοι ερυθροί με χαρακτήρα που εξελίσσεται όμορφα μέσα στο χρόνο.
Σ' αυτή την περιοχή με το μοναδικό αμπελοοινικό βιόκλιμα, δραστηριοποιείται η οινοποιία Οινοφόρος. Η συμβολή του ιδρυτή της, Άγγελου Ρούβαλη, στην πρόσφατη στροφή των αμπελουργών της Αιγιαλείας προς την καλλιέργεια παλιών ντόπιων σταφυλιών που κινδύνεψαν να χαθούν, όπως το καταπληκτικό Λαγόρθι (ένα σταφύλι με εξαιρετικά αρωματικά χαρακτηριστικά) και η Βολίτσα, ήταν καθοριστική.
Το οινοποιείο, κτισμένο στην πλαγιά του λόφου του Αιγίου, σε πέντε διαφορετικά επίπεδα, διασταυρώνει τη μοναστηριακή λιτότητα με τη σύγχρονη τεχνική και αναδεικνύει αξίες της παραδοσιακής οινοποίησης, όπως η φυσική ροή και η βορινή έκθεση.