GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Τέχνη Αλυπίας 2010, λευκός, Κτήμα Τέχνη Οίνου
TechniAlypias.jpg 

Τέχνη Αλυπίας. Η τέχνη, δηλαδή, του να κάνεις τους ανθρώπους να λησμονούν τη λύπη τους. Αυτό είναι το
brand name των λευκών, ροζέ και ερυθρών κρασιών που παράγονται από το Κτήμα Τέχνη Οίνου.
 
Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1995 από τους μηχανικούς Γιάννη Παπαδόπουλο και Γιάννη Καλαϊτζίδη και η πρώτη της εμφάνιση στα ποτήρια μας έγινε με τη σοδειά του 1997. Η σειρά του λευκού, ροζέ και ερυθρού «Τέχνη Αλυπίας» γρήγορα κατέλαβε τη θέση της στην αγορά των νέων ποιοτικών ελληνικών κρασιών.
Το 1999, ακολούθησε το Chardonnay, ένας ακόμη Τοπικός Οίνος Δράμας περιορισμένου αριθμού φιαλών, που αμέσως αγαπήθηκε από τους οινόφιλους. Το κρασί εγκαινίασε την σειρά «Ήδυσμα Δρυός», μονοποικιλιακών κρασιών που σκοπεύουν στην ανάδειξη του άριστου εγκλιματισμού των κοσμοπολίτικων ποικιλιών σταφυλιού στο οικοσύστημα της Δράμας.
 
Σήμερα θα δοκιμάσουμε τον λευκό Τέχνη Αλυπίας του 2010 που παράγεται από Sauvignon Blanc και Ασύρτικο. Τα σταφύλια μετά τον εκραγισμό οδηγούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές για να γίνει η προζυμωτική κρυοεκχίλυση. Ακολουθεί πίεση, απολάσπωση, εμβολιασμός με επιλεγμένες ζύμες και αλκοολική ζύμωση.

Ελάτε, δοκιμάστε το! Το λαμπερό πρασινοκίτρινο χρώμα του θα σας κλέψει την καρδιά. Το έντονο κι επίμονο άρωμά του θα σας ταξιδέψει σε κήπους όπου μοσχοβολούν εξωτικά φρούτα. Βάλτε μια γουλιά στο στόμα σας και απολαύστε τη φρεσκάδα και τον πλούτο του. Πάρτε μια βαθιά εισπνοή και αισθανθείτε την ευωδιά του στο στόμα σας.
Τελικά, η ζωή μπορεί να είναι και... νόστιμη. Ιδίως αν σερβίρετε το κρασί δροσερό, για να αναδεικνύει τη δροσιστική του οξύτητα. Και αν το βάλετε δίπλα σε πιάτα με έντονη γεύση και γλυκά αρώματα όπως τα γλυκόξινα των εξωτικών κουζινών, ο σολομός, τα θαλασσινά, τα ψητά ψάρια, οι γαρίδες, οι καραβίδες και κρέατα με λευκές σάλτσες.
 
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems