GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Amalia Brut, Κτήμα Τσέλεπου
Amalia.jpg 

Σπινθηροβόλα και φινετσάτη, η Amalia Brut μας χαρίζει ένα φωτεινό κίτρινο χρώμα με χρυσαφιές ανταύγειες, ενώ κορδόνια από φίνες φυσαλίδες εκλύονται με κανονικότατο ρυθμό.

Το άρωμά της είναι κομψό, ξεχειλίζει από λουλούδια, βασιλικό και φρέσκα φουντούκια.

Καλά δομημένη, μαλακιά και κομψή έχει ένα μεγαλόπρεπο τελείωμα που θα διαρκέσει ολόκληρο το βράδυ.

 

Η Amalia Brut παράγεται αποκλειστικά από Μοσχοφίλερο -από τον αμπελώνα Περπατιάρας στη Μαντίνεια- με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας. Που σημαίνει ότι τα σταφύλια τρυγούνται πρώιμα, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πρέπει, βλέπετε, να έχουν χαμηλό δυναμικό αλκοολικό τίτλο και υψηλή οξύτητα. Το κρασί που φτιάχνεται από τέτοια σταφύλια είναι ντελικάτο, με φίνες αρωματικές αποχρώσεις, ξηρό, πολύ όξινο και βεβαίως δεν περιέχει ακόμη τις περίφημες φυσαλίδες. Αυτές θα γεννηθούν από τη δεύτερη αλκοολική ζύμωση που πραγματοποιείται μέσα στην ίδια τη φιάλη με την οποία η Amalia θα φτάσει στο τραπέζι μας. Στη συνέχεια το κρασί ξεκουράζεται για πολλούς μήνες στα υπόγεια κελάρια του κτήματος. Σ' αυτό το διάστημα της παλαίωσης οι φιάλες περιστρέφονται φιάλες πολλές φορές ημερησίως, με συγκεκριμένο τρόπο. Σιγά-σιγά και με την περιστροφή, οι οινολάσπες -ότι δηλαδή έχει απομείνει από την αλκοολική ζύμωση- συγκεντρώνονται στον λαιμό της φιάλης. Μετά από την απομάκρυνση αυτού του ιζήματος, η φιάλη απογεμίζεται με μίγμα από κρασί και ζάχαρη που τοποθετεί και την τελική γλυκύτητα στην κατηγορία των Brut. Τοποθετείται ο φελλός μανιτάρι, ακολουθούν ακόμη λίγοι μήνες ωρίμανσης και το αφρώδες είναι πλέον έτοιμο για να το απολαύσουμε.

WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems