Σπινθηροβόλα και φινετσάτη, η Amalia Brut μας χαρίζει ένα φωτεινό κίτρινο χρώμα με χρυσαφιές ανταύγειες, ενώ κορδόνια από φίνες φυσαλίδες εκλύονται με κανονικότατο ρυθμό.
Το άρωμά της είναι κομψό, ξεχειλίζει από λουλούδια, βασιλικό και φρέσκα φουντούκια.
Καλά δομημένη, μαλακιά και κομψή έχει ένα μεγαλόπρεπο τελείωμα που θα διαρκέσει ολόκληρο το βράδυ.
Η Amalia Brut παράγεται αποκλειστικά από Μοσχοφίλερο -από τον αμπελώνα Περπατιάρας στη Μαντίνεια- με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας. Που σημαίνει ότι τα σταφύλια τρυγούνται πρώιμα, στις αρχές Σεπτεμβρίου. Πρέπει, βλέπετε, να έχουν χαμηλό δυναμικό αλκοολικό τίτλο και υψηλή οξύτητα. Το κρασί που φτιάχνεται από τέτοια σταφύλια είναι ντελικάτο, με φίνες αρωματικές αποχρώσεις, ξηρό, πολύ όξινο και βεβαίως δεν περιέχει ακόμη τις περίφημες φυσαλίδες. Αυτές θα γεννηθούν από τη δεύτερη αλκοολική ζύμωση που πραγματοποιείται μέσα στην ίδια τη φιάλη με την οποία η Amalia θα φτάσει στο τραπέζι μας. Στη συνέχεια το κρασί ξεκουράζεται για πολλούς μήνες στα υπόγεια κελάρια του κτήματος. Σ' αυτό το διάστημα της παλαίωσης οι φιάλες περιστρέφονται φιάλες πολλές φορές ημερησίως, με συγκεκριμένο τρόπο. Σιγά-σιγά και με την περιστροφή, οι οινολάσπες -ότι δηλαδή έχει απομείνει από την αλκοολική ζύμωση- συγκεντρώνονται στον λαιμό της φιάλης. Μετά από την απομάκρυνση αυτού του ιζήματος, η φιάλη απογεμίζεται με μίγμα από κρασί και ζάχαρη που τοποθετεί και την τελική γλυκύτητα στην κατηγορία των Brut. Τοποθετείται ο φελλός μανιτάρι, ακολουθούν ακόμη λίγοι μήνες ωρίμανσης και το αφρώδες είναι πλέον έτοιμο για να το απολαύσουμε.