GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Καλοκαίρι 2017

Το καλοκαίρι του 2017 ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες! Μικρά και μεγαλύτερα ταξίδια τροφοδότησαν τα όνειρά μου για πικνίκ στο χλωρό χορτάρι, γεύματα πλάι στο κύμα, απογευματινά κοκτέιλ στη δροσιά του Κυκλαδίτικου μελτεμιού. Με κουβέρτες, μαξιλάρια, νόστιμους μεζέδες και δροσερό κρασί… σαν την ιμπρεσσιονιστική ζωγραφιά του Εντουάρ Μανέ.

Κι αν -τελικά- δεν προστεθήκαμε στους επισκέπτες που οδήγησαν σε τριψήφιο (!) νούμερο την αύξηση των αφίξεων στα αγαπημένα νησιά, δροσιστήκαμε με το νερό από τις βουνίσιες πηγές -που έχει την καλύτερη γεύση στον κόσμο- και απολαύσαμε τέλεια κρασιά στην ηρεμία των ψηλών βουνών -που βάφουν όλο τον ορίζοντα γαλάζιο.


Ιέρεια 2015 & 2016, Οινοποιία Μποσινάκης
Π.Γ.Ε. Αρκαδία
11.00 €

Η ροζέ ετικέτα της οινοποιίας Μποσινάκη από τη Μαντίνεια της Αρκαδίας. 100% Μοσχοφίλερο από έναν μόνο αμπελώνα (single vineyard) σε υψόμετρο 650-700 μ. στη θέση Σπασόλακας.

Με ενδιαφέρον δοκίμασα τη σοδειά του 2016, στην οινοποίηση της οποίας μειώθηκε η διάρκεια της προζυμωτικής εκχύλισης. Οι 24 ώρες (έναντι των 40 της προηγούμενης χρονιάς) στους 18-20oC έδωσαν ένα φινετσάτο στο σύνολό του, πλην εκφραστικό κρασί. Με ορεκτικό -σαφώς πιο ανοικτόχρωμο- σομόν χρώμα και λαμπερές γκρι ανταύγειες. Το καθαρό ποικιλιακό άρωμα, πιο καθαρό και τυπικό, παραπέμπει ευθέως στο τριανταφυλλένιο προφίλ του Μοσχοφίλερου με ελαφρές νύξεις εσπεριδοειδών. Σοβαρό και ντελικάτο στο στόμα, με ισορροπία οξύτητας-τανινών συνόδευσε επάξια τα κρεατικά σχάρας.

Δίπλα, η Ιέρεια 2015, έχοντας ανοίξει/εξελίξει τον αρωματικό της χαρακτήρα εμφανίζεται με ελκυστικό ρόδινο χρώμα και πιπεράτη μύτη. Με ευπρόσδεκτο όγκο, μοσχατίζει ευχάριστα στην επίγευση, δίνοντας επιπλέον επιχειρήματα στους οινοποιούς του, τα αδέλφια Κατερίνα και Σωτήρης Μποσινάκης που διερευνούν τις δυνατότητες ωρίμανσης/παλαίωσης των κρασιών του Μοσχοφίλερου.

Η συνέχεια της καταγραφής στην επόμενη σελίδα του ημερολογίου, την επόμενη εβδομάδα.

WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems