GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Ειδήσεις από τον κόσμο του κρασιού - 10.07.2017

Οι Μολδαβοί ψήφισαν για το νέο όνομα του βασικού αεροδρομίου της χώρας, του Chisinau International Airport.
Ανάμεσα σε 12 ονόματα επέλεξαν το Wine of Moldova Airport!

Η Πορτογαλική Ένωση Φελλού APCOR και το Cork Quality Council που εδρεύει στην Καλιφόρνια, ανέθεσαν στην αμερικανική εταιρεία έρευνας αγοράς Wine Opinions την υλοποίηση έρευνας για την κατανόηση της στάσης και της αγοραστικής συμπεριφοράς των Αμερικανών καταναλωτών κρασιού απέναντι στο πώμα της φιάλης.
Τα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα. Οι Αμερικανοί όχι μόνο θεωρούν τον φελλό ένδειξη ποιότητας, σε ποσοστό 97% των ερωτηθέντων, αλλά το πώμα φυσικού φελλού κατευθύνει τις αγορές τους σε ποσοστό 91% στο εστιατόριο, 93% για δώρο και 86% για ένα δείπνο/πάρτι.
Όσο για τους λόγους που καθοδηγούν αυτή τη συμπεριφορά; Ανάμεσα στα ευρήματα της ποιοτικής έρευνας καταγράφεται η  αίσθηση της συνέχειας, της «κληρονομιάς» που προκαλεί ο φυσικός φελλός, καθώς και η απόλαυση του «τελετουργικού» του ανοίγματος της φιάλης τη στιγμή της κατανάλωσης. Επίσης, ο φελλός θεωρείται ότι συμβάλλει στην αρμονική παλαίωση του κρασιού και ότι αποτελεί μια ένδειξη της συνολικής ποιότητας του κρασιού.

Και μια πληροφορία από τις αμπελουργικές περιοχές στη Γαλλία.
Πολύ πρώιμος αναμένεται ο φετινός τρύγος. Μετά και από τον καύσωνα της περασμένης εβδομάδας, στο Côte d'Or συγκρίνουν τη χρονιά του 2017 με αυτές του 2007 και του 2009, όταν ο τρύγος ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου και στις 7-9 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.
Στο Bordeaux και για τις περιοχές που δεν έπληξε ο ανοιξιάτικος παγετός μιλούν για πρωίμηση 3 εβδομάδων, σε σχέση με το 2016.
Ίδωμεν!
Ούτως η άλλως rendez-vous σε 1 -1 ½ μήνα…
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems