GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Ημερολόγιο οινικών εξερευνήσεων - Ιανουάριος

Δύσκολη η περασμένη εβδομάδα! Μια υποβόσκουσα θλίψη, μια καλπάζουσα μελαγχολία ενεδρεύουν στο πίσω μέρος και των πλέον αισιόδοξων μυαλών. Σας προτείνω αντίδοτο δραστικό και δοκιμασμένο: τις παρεΐστικες συνευρέσεις με κουβέντες, με ελαφρά γεύματα (για να μην κινδυνεύσει η ατμόσφαιρα από την... ύπουλη ραστώνη της χώνεψης) και ενδιαφέροντα κρασιά. Σ’ ένα τέτοιο δείπνο ήμουν καλεσμένη τις προάλλες και μετά από το κλασικό πλέον δίλημμα «να πάω ή να κοιμηθώ νωρίς» αποφάσισα, ευτυχώς, να ενδώσω στις φιλικές απαιτήσεις. Δεν θα σας κουράσω με τις λεπτομέρειες της βραδιάς, θα φλυαρήσω όμως για τα κρασιά που απολαύσαμε.

Ξεκινήσαμε με την καταπληκτική Rosé Brut της Deutz. Με γοητευτικό ανοικτό χρώμα και ακατάσχετη ροή από κορδόνια φυσαλίδων ήταν χάρμα οφθαλμών. Η εκφραστική της μύτη ευωδίαζε κεράσια και βατόμουρα. Και η σατινένια γεύση ενίσχυσε την αιθέρια ιδιοσυγκρασία αυτής της N.V. σαμπάνιας που παράγεται αποκλειστικά από Pinot Noir, παρακαλώ!

Το δεύτερο κρασί μας ταξίδεψε στα δάση του Παλατινάτου. Το Forst Riesling 2009, Georg Mosbacher είναι ζωηρό και συνεπέστατα αυστηρό. Εύγευστο, ορυκτώδες και νευρώδες, με το γνωστό σαγηνευτικό στυλ και τη λεπιδωτή οξύτητα του αγαπημένου σταφυλιού, είναι υπέροχα γήινο με αρώματα εσπεριδοειδών και φυτικές νότες.

Η συζήτηση και η βραδιά απογειώθηκε με την Κάβα Μπουτάρη του 2000.  Κομψό και πολύπλοκο, το κρασί είναι μια σταθερή απόλαυση εδώ και πολλά χρόνια και αναδεικνύει την τέχνη του οινοποιού στο πάντρεμα των: Ξινόμαυρο (40%), Merlot (30%), Cabernet Sauvignon (15%) και Syrah (15%). Το βαθύ καστανό του χρώμα σαγήνεψε τη ματιά μας. Η μύτη από μαρμελάδα βύσσινο και διαδοχικά κύματα γλυκιάς βανίλιας απάλυνε τις νευρώσεις μας. Και το πλούσιο σώμα, η σφιχτή του δομή ζέσταναν το είναι μας!
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems