GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Wine Plus Quiz 1

1. Ποια είναι η βασική οικογένεια αμπέλου που παράγει σταφύλια για οινοποίηση:
a) Vitis Vinifera    
b) Vitis Barbara
c) Vitis Cinefera   
d) Vitis Magnolia

2. Ποια ποικιλία θεωρείται αρωματική:
a) Ροδίτης   
b) Gewürztraminer
c) Ugni Blanc   
d) Ασύρτικο

3. Για ποιο σταφύλι είναι περισσότερο γνωστή η Αυστραλία:
a) Pinot Noir   
b) Malbec
c) Zinfandel   
d) Shiraz

4. Τι σημαίνει ευγενής σήψη;
a) Τα σταφύλια καταστρέφονται από χαμηλές θερμοκρασίες
b) Όταν «καλό» κρασί καταστρέφεται από «κακές» συνθήκες φύλαξης. 
c) Προσβολή του σταφυλιού από μύκητα, η οποία μπορεί να καταλήξει στην παραγωγή γλυκού κρασιού.
d) Όταν ένας «καλός»οινοποιός κάνει «κακό» κρασί.

5. Σε ποιο σημείο της παραγωγής ενός Οίνου Φυσικώς Γλυκύ προσθέτουμε αλκοόλη;
a) Πριν την έναρξη της αλκοολικής ζύμωσης  
b) Μόλις ξεκινήσει η αλκοολική ζύμωση
c) Μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης
d) Δεν προσθέτουμε αλκοόλη

6. Σε ποια περιοχή καλλιεργείται -ως επί το πλείστον- η ποικιλία Μαυροτράγανο;
a) Κρήτη    
b) Δράμα
c) Σαντορίνη   
d) Μύκονος

7. Ποια χώρα είναι γνωστή για το Sauvignon Blanc της;
a) Αυστραλία   
b) ΗΠΑ – Καλιφόρνια
c) Χιλή    
d) Νέα Ζηλανδία

8. Σε ποια ελληνική ερυθρή Ονομασία Προέλευσης συμμετέχουν μια λευκή και μια ερυθρή ποικιλία σταφυλιού;
a) Πάρος    
b) Ρόδος
c) Δράμα   
d) Πεζά

9. Τι σημαίνει η συντομογραφία ΠΓΕ;
a) Προστιθέμενη Γεωγραφική Έκταση  
b) Προστατευόμενη Γεωργική Έκταση
c) Προστιθέμενη Γεωγραφική Ένδειξη 
d) Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη

10. Ένα κρασί που μυρίζει… κλούβιο αυγό, περιέχει:
a) Διοξείδιο του Θείου   
b) Υδρόθειο
c) Σορβικό οξύ    
d) Βουτυρικό οξύ

11. Ποιος κριτικός κρασιού χρησιμοποιεί το 100-βαθμών σύστημα βαθμολογίας;
a) Robert Parker Jr. 
b) Robert Mondavi
c) Robert Joseph  
d) Robert Redford

12. Ποια από τις παρακάτω ποικιλίες δεν είναι λευκή;
a) Βηλάνα   
b) Μοσχάτο Αλεξανδρείας
c) Μοσχάτο Αμβούργου 
d) Ρομπόλα

13. Ποιο ποσοστό των ελληνικών κρασιών παράγονται στην Κρήτη;
a) 25%    
b) 50%
c) 75%    
d) 90%

14. Οι οινοποιοί του Νέου Κόσμου χρησιμοποίησαν υπερβολικά:
a) Προσθήκη ζάχαρης  
b) Εκχύλιση σε ατμόσφαιρα CO2
c) Παλαίωση σε βαρέλια 
d) Prozac
 

Απαντήσεις
1a, 2b, 3d, 4c, 5d, 6c, 7d, 8a, 9d, 10b, 11a, 12c, 13a, 14c

 
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems