GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Αλλαντικά και κρασί

Στην επιλογή του κρασιού που θα συνοδεύσει τα αλλαντικά, καθοριστικό ρόλο παίζει ο τρόπος παρασκευής τους, το αν δηλαδή φτιάχνονται με βράσιμο ή με στέγνωμα στον αέρα.
 
Τα αέρος συνήθως έχουν σχετικά ξινή γεύση, οπότε συνδυάζονται καλύτερα με μπύρα. Αν όμως επιμένετε, επιλέξετε ένα λευκό κρασί με λεπιδωτή οξύτητα, όπως το Ασύρτικο και η Ντεμπίνα.
 
Τα ελαφριά ζαμπόν είναι τέλεια με τα αρωματικά λευκά από Μοσχοφίλερο, Sauvignon Blanc ή Chardonnay ενώ το προσιούτο θέλει φίνα, φρέσκα ροζέ.
 
Με τα αλλαντικά τέλος που παρασκευάζονται με βράσιμο και συνήθως έχουν υψηλή περιεκτικότητα λίπους, σερβίρετε πλούσια και μαλακά ερυθρά κρασιά, από Αγιωργήτικο ή Merlot για παράδειγμα. Αν η ένταση των μπαχαρικών κυριαρχεί, στραφείτε σε περισσότερο στιβαρά ερυθρά από Ξινόμαυρο ή Cabernet Sauvignon. ■
 

 

WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems