ENG

Ξέρετε τι είναι τα κρασιά Pet-nat;

21/03/2020

Η μέθοδος Pétillant-naturel (natural sparkling) είναι ένας γενικός όρος που περιγράφει τη διαδικασία παραγωγής αφρώδους οίνου, ο οποίος εμφιαλώνεται πριν ολοκληρωθεί η κυρίως αλκοολική ζύμωση, χωρίς την προσθήκη δευτερογενών ζυμών ή σακχάρων.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτή η μέθοδος είναι εντελώς διαφορετική από τη Méthode Traditionnelle που χρησιμοποιείται την παραγωγή της σαμπάνιας και άλλων γνωστών αφρωδών. Σε αυτή ο βασικός οίνος που προκύπτει από την πρώτη αλκοολική ζύμωση υποβάλλεται σε μια δεύτερη ζύμωση στη φιάλη του με επιπλέον ζύμες και σάκχαρα.

Τα κρασιά που παράγονται σύμφωνα με την αρχαία μέθοδος Pétillant-naturel, κρασιά Pet-nat τα αποκαλούμε, είναι απλούστερα, ρουστίκ, συνήθως θολά, αφιλτράριστα, και συχνά εμφιαλώνονται με πώμα crown (όπως η μπύρα) και όχι με φελλό. Εμφανίζουν ευχάριστο αφρισμό με μικροσκοπικές, ζωηρές φυσαλίδες, πολύ φρεσκάδα και είναι εύκολα στην κατανάλωση.

Μπορεί να είναι λευκά, ροζέ ή ερυθρά, και συνήθως έχουν σχετικά χαμηλό αλκοολικό τίτλο (10% vol.).
A A