Το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Davis, κυκλοφόρησε την πρώτη παρτίδα κρασιών που φτιάχτηκαν από φοιτητές του και διατίθενται στο εμπόριο.
Τα σταφύλια για την παραγωγή των κρασιών προέρχονται από αμπελώνες που βρίσκονται γύρω από την πανεπιστημιούπολη Yolo County του Davis στη Napa Valley. Και σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης προϊόντων VEN 127L του πανεπιστημίου, η τάξη χωρίστηκε σε τρεις ομάδες, με κάθε μία να αναλαμβάνει την παραγωγή ενός λευκού και ενός ερυθρού κρασιού.
Συνολικά εμφιαλώθηκαν 2.500 φιάλες των 750 ml.
Στα κρασιά με τη γεωγραφική ένδειξη Oakville AVA περιλαμβάνονται ένα Cabernet Sauvignon 2020 (125$), ένα Sauvignon Blanc 2024 (50$) και ένα Cabernet Sauvignon «Ambrosia» 2021 (40$).
Αντίστοιχα από την κομητεία Yolo παρήγαγαν ένα Petite Syrah (40$), ένα Albariño (30$) και ένα Chardonnay (30$).
Τα κρασιά διατίθενται αποκλειστικά από το Οινοποιείο του Davis στη Hilgard Road 631, η οποία οδός πήρε το όνομά της από τον Eugene Hilgard, ιδρυτή του Γεωργικού Ερευνητικού Σταθμού του πανεπιστημίου. Τα κέρδη από την πώληση των κρασιών θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση υποτροφιών φοιτητών.