ENG

3rd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki – Διάφορες διεθνείς ποικιλίες (μέρος 2ο)

A A

Τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 3rd Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.

Ολοκληρώνουμε την παρουσίαση των κρασιών που συμμετείχαν στη γευστική δοκιμή, με τα υπόλοιπα ροζέ από διάφορες διεθνείς ποικιλίες.

Μπλε Τρακτέρ ροζέ 2021 – Κυρ Γιάννη
Ανοιχτό σομόν ροζέ, 100% Merlot,  που εκμεταλλεύεται όλη την αρωματική παλέτα της ποικιλίας, με ώριμη μύτη που ξεκινά από το κεράσι και φτάνει μέχρι το χαμομήλι. Εξίσου ζωντανό στόμα με ελαφρύ σώμα, ευχάριστες τανίνες και υπέροχο μάκρος. (Π.Γ.Ε. Μακεδονία)

Rosa Regina 2021 – Georgiadis Canteen
Άγουρο φραγκοστάφυλο και φράουλες μπλέκουν με την τσιχλόφουσκα σε αυτό το ζωηρόχρωμο ημίγλυκο ροζέ, που παράγεται από ισόποση συμμετοχή του Merlot και του Μοσχάτου από την Πελοπόννησο. Ακόμα πιο δυνατό το στόμα, διαθέτει όγκο, και ευπρόσδεκτη γλυκύτητα. (Ποικιλιακός οίνος)

Amethystos Rosé 2021 – Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη
Ζωηρόχρωμο ροζέ με φανατικούς οπαδούς από την πρώτη χρονιά της κυκλοφορίας του.  Όλο φρεσκάδα και φρούτο, επιδεικνύει την ιδιαίτερα ελκυστική φορεσιά του και αρωματική παλέτα φρούτων του δάσους. Από τη Δράμα και τη συνύπαρξη Cabernet Sauvignon και Merlot (80%, 20%). (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Ροζέ 2021 – Konstantara Wines
Ελκυστικό ροζέ, 100% Cabernet Sauvignon, γεμίζει το ποτήρι με αρώματα κόκκινων φρούτων αλλά και βοτάνων που μαρτυρούν την ποικιλία του. Δυνατό στόμα, ζωντάνια και κρεμώδης αίσθηση στο γευστικό προφίλ. (Π.Γ.Ε. Χαλκιδική)

Thema ροζέ 2021 – Κτήμα Παυλίδη
Μοναδικό αυτό το Δραμινό ροζέ αφού προέρχεται από 100% Tempranillo. Πιπεράτο, διαθέτει εκρηκτικό άρωμα ώριμης φράουλας και βατόμουρου. Πλούσια δομή, δύναμη και παιχνιδιάρα οξύτητα. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Ping Bang 2014 – Κτήμα Τέχνη Οίνου
Ακόμη ένα μοντέρνο ροζέ από τη Δράμα, αυτή τη φορά από το κτήμα στο Μικροχώρι, με ασυνήθιστη ποικιλιακή σύνθεση: 100% Touriga National και μοντέρνα εμφάνιση, φτάνει στο τραπέζι για να μας αποπλανήσει. Εφόδιά του, το ορεκτικό χρώμα, το διακριτικό φίνο φρούτο, ο γευστικός πλούτος, η φρεσκάδα, η δροσιστική οξύτητα.

2  Φαράγγια Ροζέ 2021 – Οινοποιείο Μηλιαράκη
Στη ροζέ εκδοχή τους, τα 2 Φαράγγια του οινοποιείου Μηλιαράκη εμφανίζονται με ανοιχτό ροζέ χρώμα και προτάσσουν την εκφραστική λουλουδάτη μύτη και τη φρεσκάδα. Στο τραγανό στόμα διαθέτουν όγκο, λίγες τανίνες, με άψογη ισορροπημένη οξύτητα και μακριά επίγευση. Mourvèdre 85%, Malvasia Aromatica 15%. (Π.Γ.Ε. Κρήτη)

A.Muse ροζέ 2021 – Κτήμα Μουσών
95% Sauvignon Blanc  + 5% Μούχταρο από την  Κοιλάδα Μουσών στη Βοιωτία. Ένα εξαιρετικό ανοιχτό σομόν ροζέ, που εκμεταλλεύεται όλη την αρωματική παλέτα της λευκής ποικιλίας. Εκρηκτική μύτη εξωτικών φρούτων, φράουλας, εσπεριδοειδών και εξίσου ζωντανό στόμα. Το σώμα είναι ελαφρύ και το μάκρος υπέροχο. (Π.Γ.Ε. Στερεά Ελλάδα)

Bstatis Ροζέ 2021 – Κτήμα Χαραλαμπόγλου
Ζωηρόχρωμο ροζέ όλο φρεσκάδα και φρούτο, επιδεικνύει την ιδιαίτερα ελκυστική φορεσιά του και αρωματική παλέτα φρούτων του δάσους. 32% Syrah + 68% Cabernet Franc από τον ιδιόκτητο, βιολογικής καλλιέργειας, αμπελώνα στους πρόποδες του Δ. Παγγαίου. (Π.Γ.Ε. Σέρρες)

Αναστασία 2021 – Κτήμα Μανωλεσάκη
Ένα τριανταφυλλένιο ροζέ -από 80% Cabernet Sauvignon  και 20% Μοσχόμαυρο - που θα σας κλέψει την καρδιά. Το καθαρό ποικιλιακό του άρωμα θα σας θυμίσει μαρμελάδα φράουλα και τριαντάφυλλο. Βάλτε μια γουλιά στο στόμα σας και θα απολαύσετε τη φρεσκάδα, τη φινέτσα και το νεύρο, παρά τα 32 gr/lt σακχάρων. (Ποικιλιακός οίνος)