ENG

4th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki – Αγιωργίτικα – τα χαρμάνια

A A

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 4th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki.

Συνεχίζουμε την παρουσίαση των κρασιών που συμμετείχαν στη γευστική δοκιμή, με τα ροζέ χαρμάνια στα οποία συμμετέχει το Αγιωργίτικο.

Peplo 2022 - Κτήμα Σκούρα
Μαυροφίλερο 33%, Αγιωργίτικο 33%, Syrah 33% + πιεστήριο χωρίς εκχύλιση για το Αγιωργίτικο και το Syrah. Μακρά εκχύλιση για το Μαυροφίλερο. Ένα από τα πιο εκρηκτικά ροζέ με ποτ-πουρί λουλουδιών για άρωμα, γευστική ένταση, όγκο και ατελείωτο μάκρος. Αναμειγνύοντας ποικιλίες και διαφορετικές μεθόδους οινοποίησης, το Peplo κερδίζει και σε πολυπλοκότητα. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Βυσσινόκηπος 2022 - Κτήμα Παλυβού
Θαυμάστε τη ζωηρόχρωμη φορεσιά, αναζητήστε το γλυκό βύσσινο στη μύτη και ξεχαστείτε απολαμβάνοντας την πυκνότητα του στόματος. Το Αγιωργίτικο από ιδιόκτητους αμπελώνες στην Αρχαία Νεμέα και μια τζούρα Syrah (10%) είναι υπεύθυνα για την έντονη παρουσία αυτού του κρασιού. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Granatus 2022 - Οινοποιείο Παπαγιαννάκου
Ζωηρόχρωμο ροζέ με εκφραστικό άρωμα μικρών κόκκινων φρούτων. Ελαφρύ και ευχάριστο, με φοβερό μάκρος, γεμάτο φρέσκα και ξερά λουλούδια στην επίγευση. Χαρμάνι Αγιωργίτικου με Cabernet Sauvignon (20% - 80%). (Π.Γ.Ε. Αττική)

Αμπέλου φως ροζέ 2022  – Οινοποιείο Ζαχαριά
Ελκυστικό ροζέ με μαρμελαδένιο άρωμα. Εκφραστικό και στο στόμα, το οποίο συνδυάζει ελαφράδα και τραγανότητα σε ένα ευχάριστο σύνολο. Η ζωηρή οξύτητα και η ελαφρώς τανική επίγευση συμβάλλουν στο μεσογειακό του ταμπεραμέντο αυτού του ισόποσου χαρμανιού Αγιωργίτικου και Syrah. (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)

Alma 2022 - Κτήμα Παυλίδη
Εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα φρούτα μπλέκουν με τα βότανα στο ροζέ του Κτήματος Παυλίδη που συνδυάζει Αγιωργίτικο & Syrah (60% - 40%). Ακόμα πιο δυνατό το στόμα της πρότασης από τα Κοκκινόγεια Δράμας, που συνδυάζει το στυλ λευκού με όγκο και δύναμη, αρμονία και ατελείωτο μάκρος. (Π.Γ.Ε. Δράμα)

Ροζέ 2022 - Κτήμα Θεοδωρακάκου
Ζωηρόχρωμη εμφάνιση, αρωματική ένταση που προτάσσει το ώριμο κεράσι και τη φράουλα, και φρεσκάδα της οξύτητας πλάι-πλάι με την ευχάριστη γλύκα της επίγευσης σε αυτό το ημίξηρο ροζέ blend από Αγιωργίτικο και Μαυρούδι (20%-80%). (Π.Γ.Ε. Λακωνία)  

Κ.Α Κυδωνίτσα – Αγιωργίτικο 2022 - Κτήμα Θεοδωρακάκου
Το δεύτερο ροζέ του κτήματος αναμειγνύει λευκές και ερυθρές ποικιλίες και μεθόδους οινοποίησης: Η Κυδωνίτσα (60%) πατιέται μαζί με Αγιωργίτικο (40%), η κρυοεκχύλιση  διαρκεί 50 ώρες, και το αποτέλεσμα γοητεύει με το ορεκτικό παλ χρώμα, το μπουκέτο ποτ-πουρί και τη γευστική αρμονία. Από τους ιδιόκτητους αμπελώνες του κτήματος που βρίσκονται ανάμεσα στο Γύθειο και τη Σπάρτη. (Π.Γ.Ε. Λακωνία)

Πάνθηρ 2021 – Οινοποιητική Μονεμβασιάς
Η καινούργια ροζέ ετικέτα της οικογένειας Τσιμπίδη είναι ένα ελκυστικό ανοικτόχρωμο ροζέ, που κερδίζει τόσο με τη φρεσκάδα του αρώματος φραγκοστάφυλου και κερασιού, όσο και με τον όγκο και την άφθονη δροσιστική οξύτητα. Στην ποικιλιακή του σύνθεση συνδυάζει το Αγιωργίτικο με το Μαυρούδι και τη Λημνιώνα (30% - 30% - 40%). (Ποικιλιακός οίνος)

Mellon 2022 – Lafazanis Winery
85% Αγιωργίτικο & 15% Gewurztraminer. Με αυτή την ποικιλιακή σύνθεση το οινοποιείο της Νεμέας δημιουργεί ένα θαυμάσιο, απολύτως ορεκτικό ροζέ κρασί, όλο φρεσκάδα, φινέτσα και νοστιμιά. Φωτεινό ροδί, με τη μύτη να παραπέμπει ευθέως στο τριαντάφυλλο, το βατόμουρο και την ώριμη φράουλα και ευχάριστο όγκο στη γεύση. (Ποικιλιακός οίνος)

Βόλτες Ροζέ 2022 – Οινοποιητική Μονεμβασιάς Τσιμπίδη
Ντελικάτο ροζέ, από τη συνοινοποίηση του Αγιωργίτικου (50%) με τις λευκές ποικιλίες Ροδίτης (30%) και Μοσχοφίλερο (20%). Με παλ φόρεμα και μύτη λουλουδιών, αποξηραμένων λευκόσαρκων φρούτων και κράνων. Φίνο, με ευπρόσδεκτη την επίθεση δροσιάς στο στόμα. (Ποικιλιακός οίνος)

Rosé Dry Cuvée 2021 – Domaine Apostolidi
4 μέρη Αγιωργίτικο και 1 μέρος από την άγνωστη τοπική ποικιλία Καράπατας  συνθέτουν ένα ελκυστικό ξηρό ροζέ, με το πρώτο να προσφέρει φρούτο και φινέτσα και το δεύτερο κρεμώδες τελείωμα. Στο στόμα αρωματική πολυπλοκότητα και πικάντικη επίγευση. (Π.Γ.Ε. Καβάλα)

Άκρες 2022 – Κτήμα Σκούρα
70% Αγιωργίτικο, 30% Μοσχοφίλερο. Ένα ροζέ από το οινοποιείο της Νεμέας που εκμεταλλεύεται το φρούτο και των δύο ποικιλιών. Μύτη τριαντάφυλλου, λουκουμιού, κερασιού και εξίσου ζωντανό στόμα. Το σώμα είναι ελαφρύ, χυμώδες, το μάκρος υπέροχο και η γλυκύτητα διακριτική. (Ποικιλιακός οίνος)

Monograph Rosé 2022 – Gaia Wines
Ακόμη ένα ροζέ από Αγιωργίτικο και Μοσχοφίλερο (50%, 50%). Φινετσάτο, ανάλαφρο, παιχνιδιάρικο στο στόμα αλλά και στην εμφάνιση. Τα τριαντάφυλλα και τα φρούτα της μύτης κάνουν την εμφάνισή τους και στο στόμα, όπου και εγκαθίστανται για ώρα.  (Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος)