GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ

«Ανοιξιάτικη εκδρομή της Wine Plus στον Τύρναβο»
Κυριακή 14 Μαΐου 2017
 
Οι οινικές περιηγήσεις της Wine Plus αρχίζουν και πάλι με επίσκεψη στον Τύρναβο
Ετοιμαστείτε για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές,
συζητήσεις με τους οινοποιούς, απολαυστικά γεύματα...


Στον Τύρναβο βρίσκεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση του Θεσσαλικού αμπελώνα, με κυρίαρχη ποικιλία το Μοσχάτο Αμβούργου. Το αρωματικό σταφύλι είναι ταυτισμένο με τον τόπο, δίνοντας φινετσάτα, ευκολόπιοτα κρασιά και βεβαίως τη βάση για το φημισμένο τσίπουρο. Αντίστοιχα, στα λευκά σταφύλια, κυριαρχεί ο Ροδίτης, που δίνει φίνα κρασιά, μονοποικιλιακά ή χαρμάνια με τις διεθνείς που καλλιεργούνται στη ζώνη με επιτυχή αποτελέσματα.

Ανάμεσα τις υπόλοιπες ποικιλίες που καλλιεργούνται στην περιοχή από παλιά, βρίσκουμε την ερυθρή Λημνιώνα, μια από τις σπάνιες ελληνικές ποικιλίες, η οποία χάρις στην ευαισθησία των οινοπαραγωγών δεν χάθηκε από το οινικό στερέωμα. Με σήμα κατατεθέν της τον βοτανικό και φρουτώδη χαρακτήρα, μας δίνει κρασιά με τυπικότητα χαρακτήρα.

Όλα αυτά θα τα μάθουμε στην εκδρομή μας. Θα ξεκινήσουμε με την επίσκεψη στο Κτήμα Ζαφειράκη. Η οικογένεια ασχολείται με την αμπελουργία στην περιοχή του Τυρνάβου για περισσότερα από 100 χρόνια. Ο τέταρτης γενιάς συνεχιστής της παράδοσης Χρήστος Ζαφειράκης, αφού ολοκλήρωσε τις οινολογικές σπουδές του σε Ελλάδα και Ιταλία, αποφάσισε να στήσει το δικό του κτήμα δημιουργώντας τα κρασιά του από τους ιδιόκτητους αμπελώνες.

Θα συνεχίσουμε στο Κτήμα Μίγα. Ο Δημήτρης Μίγας, με οικογενειακό αμπελώνα που εκτείνεται σε περισσότερα από 12 ha, αποφάσισε να αφιερωθεί στην ποιοτική έκφραση των παραδοσιακών ποικιλιών της περιοχής του, αλλά και των κοσμοπολίτικων.

Καθώς οι ξεναγήσεις και οι γευστικές δοκιμές θα μας ανοίξουν την όρεξη, θα κατευθυνθούμε στη Λάρισα για να γευματίσουμε στο εστιατόριο Να με θυμάσαι…. Θα δοκιμάσουμε εξαιρετική κουζίνα. Κύρια ατού της: οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, οι συνταγές που εμπνέονται από την τοπική παράδοση και το «καλό χέρι» στην εκτέλεσή τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων επικοινωνήστε με τη Wine Plus: τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr

................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

Τιμή συμμετοχής: 45€ κατ' άτομο. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ 24%.
Περιλαμβάνει:  Μετακίνηση με λεωφορείο, επίσκεψη στο Κτήμα Ζαφειράκη, επίσκεψη στο Κτήμα Μίγα, γευστικές δοκιμές, γεύμα. Ταξιδιωτική ασφάλιση. Συνοδός.
Με τη δήλωση συμμετοχής προκαταβολή 20€ κατ' άτομο.
Προκαταβολή: έως 5 Μαΐου 2017
Εξόφληση: έως 12 Μαΐου 2017
Λόγω της ιδιαιτερότητας των εκδρομών που διοργανώνουμε (επισκέψεις σε οινοποιεία, γευστικές δοκιμές κρασιών), δεν συνιστάται η συμμετοχή παιδιών κάτω των 12 ετών.
..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Η Wine Plus χρησιμοποιεί για λογαριασμό των πελατών της μεταφορικές εταιρείες, ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλους φορείς στους οποίους δεν έχει άμεσο έλεγχο. Η Wine Plus δεν φέρει καμία ευθύνη για ατυχήματα, τραυματισμούς, καταστροφές, απώλειες, καθυστερήσεις που οφείλονται στις εταιρείες ή τα πρόσωπα που εκτελούν υπηρεσίες για λογαριασμό της. Απώλειες, καθυστερήσεις ή επιπλέον δαπάνες που οφείλονται σε ασθένεια, απεργίες, καιρικές συνθήκες ή φυσικές καταστροφές βαρύνουν τους ταξιδιώτες. Λεπτομέρειες του προγράμματος όπως ημερομηνίες και ώρες λειτουργίας μουσείων, αξιοθέατων, οινοποιείων και λοιπών επισκέψιμων σημείων βασίζονται στις πληροφορίες κατά τον σχεδιασμό της εκδρομής. Η Wine Plus δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αυθαίρετες αλλαγές και διατηρεί το δικαίωμα για κάθε αλλαγή ή και ακύρωση λόγω απρόβλεπτων καταστάσεων ή λόγω μη συμπληρώσεως του απαραιτήτου αριθμού συμμετεχόντων. Η Wine Plus δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν κλοπές, φθορά ή απώλεια αποσκευών, ταξιδιωτικών εγγράφων, χρημάτων και τιμαλφών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ
• Ακύρωση συμμετοχής από 10 μέχρι και 2 ημέρες πριν την έναρξη του ταξιδιού: πλήρης παρακράτηση της προκαταβολής.
• Ακύρωση συμμετοχής από 2 ημέρες πριν και μέχρι την έναρξη του ταξιδιού: πλήρης παρακράτηση όλου του ποσού.
• Κάθε συνεννόηση για συμμετοχή είναι έγκυρη μόνον όταν συνοδεύεται από καταβολή της προκαταβολής ή της εξόφλησης, σύμφωνα με τις ισχύουσες  ημερομηνίες.

 
  
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems