GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας | Ελλάδα | Ευρώπη | Υπόλοιπος κόσμος | Δρόμοι του κρασιού | Ξενοδοχεία
Καρναβάλι στην Ευρώπη
Βάλτε την πολύχρωμη στολή σας κι ελάτε να ταξιδέψουμε στα ωραιότερα καρναβάλια της Ευρώπης.

Πάτρα: οινοκατανύξεις με Μαυροδάφνη
Διονυσιακά γλέντια, φλερτ και χορός μέχρι τελικής πτώσης. Το Πατρινό Καρναβάλι ξεκίνησε στα μέσα περίπου του 19ου αιώνα. Σταδιακά ο θεσμός εμπλουτίστηκε με πολλά και διαφορετικά έθιμα, όπως η παρέλαση των αρμάτων, τα περίφημα Μπουρμπούλια (ο χορός δηλαδή στο Δημοτικό Θέατρο, όπου οι γυναίκες ντυμένες με μαύρα ντόμινο «χορεύουν στο ταψί» τους άνδρες), ο αυγοπόλεμος με κέρινα αυγά γεμάτα κομφετί και ο σοκολατοπόλεμος. Το έθιμο όμως που σίγουρα ανεβάζει την αδρεναλίνη, είναι το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού. (διαβάστε ακόμη)

Νάουσα: Ξινόμαυρο, Γιανίτσαροι και Μπούλες

Το έθιμο κρατά από πολύ παλιά, από την εποχή της Τουρκοκρατίας και πρωταγωνιστές του είναι οι Γιανίτσαροι και οι Μπούλες. Τότε οι χορευτές, ανύπαντρα παλικάρια, μάζευαν τα λεφτά που τους έδιναν, ακόμη και οι Τούρκοι προύχοντες, αγνοώντας βεβαίως αυτοί οι τελευταίοι πως τελικοί αποδέκτες ήταν οι αγωνιστές της ελευθερίας. Σήμερα, η αναβίωσή του φέρνει, τις Κυριακές της Αποκριάς και τη Καθαρά Δευτέρα, δεκάδες μεταμφιεσμένους νέους στους δρόμους και τις πλατείες της Νάουσας. Οι Γιανίτσαροι φορούν φουστανέλα, τσαρούχια, τα περίτεχνα πισλιά και τα κιουστέκια που... αστράφτουν και βροντούν σε κάθε κίνηση του χορού τους. Ενώ οι Μπούλες είναι οι νύφες, άνδρες με γυναικεία παραδοσιακή φορεσιά. Κι όλοι τους φορούν τον «πρόσωπο», μια εντυπωσιακά όμορφη και περίτεχνη μάσκα. Χοροί λοιπόν στη Νάουσα, τραγούδια και φυσικά βαθύχρωμο, πλούσιο σε σώμα και αρώματα, κρασί από Ξινόμαυρο. (διαβάστε ακόμη)

Βενετία: ταξίδι στον χρόνο
Ρομαντισμός, μυσταγωγία και άρωμα από αλλοτινούς χρόνους στο πιο φαντασμαγορικό καρναβάλι της Ιταλίας. Στην πόλη των δόγηδων οι δρόμοι πλημμυρίζουν από πολυτελή υφάσματα, λάμψη και μουσικές. Χρυσοποίκιλτα κοστούμια και εντυπωσιακές μάσκες συναγωνίζονται σε φαντασία τα παιδικά παραμύθια. Ξέφρενα πάρτι, μουσικές και θεατρικές εκδηλώσεις, ακροβατικές επιδείξεις και πυροτεχνήματα ζωντανεύουν ένα ονειρικό σκηνικό και δίνουν την καλύτερη αφορμή για ένα συναρπαστικό ταξίδι στον χρόνο.

Νίκαια: ο πιο διάσημος λουλουδοπόλεμος
Το κοσμοπολίτικο θέρετρο της Κυανής Ακτής κυριολεκτικά μεταμορφώνεται την περίοδο της αποκριάς, καθώς κατακλύζεται από περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες. Το φινετσάτο καρναβάλι της Νίκαιας φημίζεται για τον λουλουδοπόλεμο, τις βραδινές «παρελάσεις φωτός» και το εντυπωσιακό του φινάλε, το κάψιμο του καρνάβαλου με χιλιάδες πυροτεχνήματα στη θάλασσα.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems