GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Ελληνικά γλυκά κρασιά

Μαλαγουζιά, Πιερία Ερατεινή
Αν θέλετε να γνωρίσετε τα αρώματα και τη γεύση της γλυκιάς εκδοχής της Μαλαγουζιάς, δοκιμάστε αυτό το κρασί από τον Κολινδρό Πιερίας. Φυσικώς γλυκύς οίνος, από υπερώριμα σταφύλια, ωριμάζει 2 χρόνια σε βαρέλια ακακίας. Χρυσαφένιο χρώμα, πλούτος, βάθος, πυκνότητα και νότες βερίκοκου, μελιού, πορτοκαλιού. Απολαύστε το μόνο του ή με μια τάρτα φρούτων ή με μια ελαφριά crème brûlée.

Μαλαγουζιά, Κτήμα Γεροβασιλείου
Φυσικώς γλυκύς οίνος από υπερώριμη Μαλαγουζιά και τον αμπελώνα του κτήματος στην Επανομή. Οινοποιείται σε μικρά γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου και ωριμάζει για 3 χρόνια. Μεθυστικά αρώματα που καταλήγουν σε κομψή γεύση περγαμόντου, τζίντζερ και λεμονιού. Το άνετο, μακρύ πικάντικο τελείωμα ολοκληρώνει την αληθινά απολαυστική εμπειρία.

Ωμέγα, Κτήμα Άλφα
Αληθινή απόλαυση με έντονο λουλουδάτο άρωμα και φρουτώδεις προεκτάσεις βερίκοκου και βοτάνων. Ένα κομψό γλυκό κρασί από υπερώριμο Gewürztraminer και Μαλαγουζιά (85-15%), που καλλιεργούνται στους αμπελώνες του κτήματος στο Αμύνταιο. Λαμπρό after-dinner ποτό.

Μοσχάτο Λήμνου, Κτήμα Χατζηγεωργίου
Λαμπερό και χρυσαφένιο γλυκό κρασί από υπερώριμα σταφύλια Μοσχάτου Αλεξανδρείας. Τα μεθυστικά του αρώματα παραπέμπουν σε λαχταριστές μαρμελάδες ροδάκινου και τριαντάφυλλου. Το άνετο, μακρύ τελείωμα ολοκληρώνει την απολαυστική εμπειρία.

Μοσχάτο Ρίου Πατρών, Οινοποιία Παρπαρούση
Εξόχως αρωματικό και ισορροπημένο λιαστό γλυκό λευκό Μοσχάτο από την Αχαΐα, και πιο συγκεκριμένα από το ημιορεινό χωριό Αργυρά, στη ζώνη Π.Ο.Π. Ηδονικό και τυπικότατο. Πυκνό, ζεστό, εξωτικό. Σύνθετο, με ένα καλάθι από ροδάκινα και αχλάδια για μύτη, ζωντάνια στη γεύση και τελείωμα που δύσκολα ξεχνάς.

Μοσχάτο Σπίνας
, Boutari
Υπερώριμα σταφύλια Μοσχάτου Σπίνας (που παρουσιάζει υψηλό βαθμό γενετικής ομοιότητας με το Μοσχάτο λευκό) λιάζονται στο Φανταξομέτοχο Κρήτης. Ακολουθεί αλκοολική ζύμωση και 6μηνη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια. Εμφιάλωση σε κομψή συσκευασία… και ιδού ένα γλυκό κρασί, θαυμάσια ισορροπημένο, με στρώματα φρούτου, αγκαλιασμένα από μπαχαρικά και φλούδα πορτοκαλιού.

Anthemis, ΕΟΣ Σάμου
Σίγουρα συγκαταλέγεται στη λίστα των ελληνικών μυθικών Vin de Liqueur. Με τεράστια δομή, είναι ένας παράδεισος με ξερά φρούτα, καραμέλα, καφέ, καβουρντισμένα αμύγδαλα, καρύδια και βελούδινη γεύση. Το τέλειο τελείωμα ενός γεύματος ή μιας μέρας. Παράγεται από λευκό Μοσχάτο (Π.Ο.Π. Σάμος) και ωριμάζει 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια.

Vinsanto 4 ετών, Κτήμα Αργυρού
Μάστορας του Vinsanto, το Κτήμα Αργυρού, μας προτείνει και μια ετικέτα 4 ετών. Η διαδικασία παραγωγής είναι μακριά και επίπονη, με λιάσιμο των σταφυλιών (80% Ασύρτικο, 10% Αηδάνι, 10% Αθήρι), οινοποίηση και μακρόχρονη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι ένα πορτοκαλο-χρυσαφί Vinsanto με αποπλανητική μύτη και πολυπλοκότητα που σαρώνει τα βραβεία.

Vinsanto, Santo Wines

Η βασική ετικέτα Vinsanto της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων από σταφύλια Ασύρτικου και Αηδανιού (85%-15%) που λιάζονται για 8-10 ημέρες. Η αλκοολική ζύμωση διακόπτεται φυσικά και το κρασί παλαιώνει 2 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Στρογγυλό και παχύ, μοσχοβολά μέλι και σταφίδα, ισορροπεί επιτυχώς την έντονη γλυκιά γεύση με την οξύτητα και κατακτά μεθοδικά τον παγκόσμιο ουρανίσκο.

Μαυροδάφνη, Achaia Clauss

Μια κλασική, φρέσκια Μαυροδάφνη. Ρωμαλέα, βαθύχρωμη με σύνθετο μπουκέτο που ανοίγει κι αφήνει να ξεπροβάλλουν βύσσινα, δαμάσκηνα και σταφίδες. Πλούσιο σώμα με καλής ποιότητας τανίνες και γεμάτη δομή.

Ανατολικός, Κτήμα Γαία
Αυτό το εύγευστο ερυθρό ελιξίριο παράγεται στο Κούτσι Νεμέας Δράμας αποκλειστικά από Αγιωργίτικο. Τα σταφύλια αποξηραίνονται για 3-4 εβδομάδες και το κρασί… ξεχνιέται για 5 χρόνια μέσα σε μικρά, παλιά, γαλλικά δρύινα βαρέλια. Ένα ερυθρό γλυκό κρασί, γεμάτο κεράσια και βατόμουρα που βαδίζουν πλάι στα καβουρντισμένα αμύγδαλα και τα καρύδια. Ζωντανό, πολύ πλούσιο και μακρύ
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems