GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Sexy Αγιωργίτικα

της Μαρίας Νέτσικα

Σταφύλι πανέμορφο, μας δίνει κρασιά περιζήτητα. Με έντονα πορφυρό, σχεδόν μαύρο χρώμα. Το μπουκέτο τους ξεχειλίζει φρούτο: γλυκά, ώριμα βύσσινα, μαρμελάδα και σοκολάτα. Και στο στόμα; Εδώ είναι το μυστικό της γοητείας τους. Πλούσια γεύση, επικίνδυνα ελκυστική! Σαν να χαϊδεύεις βελούδινο κορμί.
 
Κυρίες και κύριοι, δοκιμάστε μαζί μας ορισμένα από τα top κρασιά με Αγιωργήτικο, που θα βρείτε στην αγορά!

Κτήμα Δρυόπη Reserve
Ο Γιάννης Τσέλεπος εκφράζει με μαγικό τρόπο και σε υπέρτατο βαθμό όλα τα χαρακτηριστικά της Νεμέας. Αισθησιακό και ώριμο κρασί, με αρσενική στιβαρότητα, φοβερή πυκνότητα και αρωματικά, μια απίστευτα sexy ιδιοσυγκρασία που συντελεί στη σαγήνη. Θέλει χρόνια παλαίωσης.
 
Grande Cuvée
Κτήμα Σκούρα
Μια από τις καλύτερες Νεμέες, η grande dame του Γιώργου Σκούρα, που χρόνο με το χρόνο ανεβάζει όλο και περισσότερο τη… μπάρα της ποιότητας. Πλούσια, γεμάτη, με υπέροχο ώριμο φρούτο είναι μια εξαίρετη υποψήφια για την κάβα σας (+ 10 χρόνια).
 
Terra Leone, Ammos Νεμέα
Κτήμα Παλυβού
Εκρηκτικό κρασί, με γερά κότσια. Ο Γιώργος Παλυβός το παράγει από έναν αμπελώνα ακριβώς κάτω από την κορυφή στο Κούτσι, περιοχή σχετικά δροσερή που επιτρέπει την αργή ωρίμανση των σταφυλιών. Δυνατό, με ζεστό φρούτο, θα σας συναρπάσει τόσο σήμερα, όσο και μετά από αρκετά χρόνια παλαίωσης.
 
Κτήμα Γαία
Κορυφαία Νεμέα, που όταν πρωτοεμφανίστηκε άλλαξε τον προσανατολισμό ολόκληρης της ζώνης. Αρωματικά πολυσύνθετη και με άψογη δομή, ισορροπεί έξοχα φρούτο, τανίνες και οξύτητα. Κρασί με λαμπρό μέλλον. 
 
Παλαιά Κλήματα
Κτήμα Παπαϊωάννου
Η βαθιά γνώση του αμπελιού κι η επιμονή στην ποιότητα που χαρακτηρίζουν τον Θανάση Παπαϊωάννου, γέννησαν μια αρχέτυπη Νεμέα από το κομμάτι του αμπελώνα με τα παλαιά φυτά. Υπέροχη σε χαρακτήρα, αρώματα και παρουσία στο στόμα.
 
Νεμέα
Οινοποιία Λαφαζάνη
Στυλάτη, πολύπλοκη, με πολύ μαύρο φρούτο και με προχωρημένη άποψη περί πυκνότητας, η Νεμέα του Σπύρου Λαφαζάνη θα δικαιώσει όσους αποφασίσουν να τη φυλάξουν μερικά χρόνια στο κελάρι τους.
 
Νεμέα Μονοπάτι
Κτήμα Αϊβαλή
Το κροκαλώδες έδαφος του αμπελώνα και η ιδιαίτερα χαμηλή απόδοση (300 κιλά/στρέμμα) εγγυώνται μια μικρή παραγωγή από ώριμα, συμπυκνωμένα σταφύλια. Ιδανικά για τη δημιουργία των 5.600 φιαλών μιας πλούσιας, με υπέροχο φρούτο και πυκνότητα, Νεμέας.
 
Νεμέα Réserve
Semeli
Ο Ορεινός Ήλιος Νεμέα της οινοποιίας Σεμέλη από τη σοδιά του 2004 αναβαθμίστηκε σε Réserve. Μετά από ένα χρόνο σε καινούργια γαλλικά βαρέλια και άλλο τόσο στις φιάλες, το φρούτο τυλίχτηκε κομψά με τον μανδύα του ξύλου. Βελούδινο, αισθησιακό και ώριμο.
 
Δορκάς
Κτήμα Σπυρόπουλου
Αγιωργήτικο από τους αμπελώνες του κτήματος Σπυρόπουλου στη Νεμέα. Δαμάσκηνα, κεράσια και βύσσινα: το φρούτο του σε κατακτά με την πρώτη. Και στο στόμα οι όμορφες τανίνες, τονίζουν την ευχαρίστηση. Θα παλαιώνει υπέροχα, για καιρό ακόμη. 
 
Σπηλιά
Κτήμα Πυργάκη
Οι αμπελώνες του κτήματος Πυργάκη, ψηλά στον Ασπρόκαμπο, δίνουν την πρώτη ύλη για μια πραγματικά γοητευτική Νεμέα. Αρωματική, μπαχαρένια, στρογγυλή στο στόμα, τραγανή, με μπρίο. Κρασί για κυνήγια και κρέατα.
 
Νεμέα Επιλεγμένος
Παρπαρούσης Αθανάσιος
Εξαίσια μύτη με ωραιότατο φρούτο, ξύλο και καπνό. Στη γεύση, τα γλυκά ώριμα φρούτα χορεύουν με τις τανίνες και τη νόστιμη οξύτητα. Ένα κρασί κλάσης, όλο καμπύλες και ευχάριστη πυκνότητα.

Δικταίος
Α.Ο.Σ. Νεμέα
Φέτος ο Αμπελουργικός και Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας γιορτάζει τα 70 χρόνια λειτουργίας του, λανσάροντας μια σειρά κρασιών που καλύπτουν όλες τις εκφάνσεις της πολυδυναμικότητας του Αγιωργίτικου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Δικταίος. Μια φίνα Νεμέα με ωραίο στυλ που αναδεικνύει καμπύλες, ευγενικές τανίνες και όμορφη δομή.
 
Αγιωργίτικο
Μπουτάρη Οινοποιητική
Πολύ πετυχημένο κρασί. Γλυκόπιοτο, νόστιμο, φιλικό προς τις τροφές. Αρωματικά πολυσύνθετο και με εντυπωσιακό τελείωμα, τέλειος σύντροφος ενός λαχταριστού, ζουμερού φιλέτου.
 
Αγιωργίτικο
ΚατώγιΣτροφιλιά
Η περιοχή του Ασπρόκαμπου, όπου βρίσκεται το οινοποιείο της Κατώγι-Στροφιλιά, είναι γνωστή για την παραγωγή αρωματικών και νόστιμων Αγιωργήτικων, σαν το συγκεκριμένο. Τέλειο για φθινοπωρινά garden party.
 
Κράτιστος
Απόστολος Λύκος
Πλούσια, γεμάτη και ζεστή Νεμέα. Με… ραχοκοκαλιά, στιβαρότητα και πικάντικα αρώματα. Παρά την ηλικία της, είναι ακόμη όλο ζωή, έτοιμη για δράση.
 
Αγιωργήτικο
Ευάγγελος Τσάνταλης
Το σκούρο χρώμα μας προκαλεί να το δοκιμάσουμε. Το μυρίζουμε κι ανακαλύπτουμε αρώματα βύσσινου πάνω σε μπαχαρένιο φόντο. Το γευόμαστε και ξαφνιαζόμαστε με το πόσο μαλακό και γλυκόπιοτο είναι.

Νεμέα
Κτήμα Ρεπάνη
Ο Νικόλας Ρεπάνης φτιάχνει τη Νεμέα του από επιλεγμένους αμπελώνες της ζώνης. Καλά δομημένο κρασί με μαλακωμένες τανίνες που το υποστηρίζουν και μακριά επίγευση. 
 
Νεμέα
Κτήμα Λαντίδη
Μια Νεμέα με αρωματική ένταση και πολυπλοκότητα. Τα κόκκινα φρούτα κάνουν άριστη παρέα με τα πιπέρια και τη βανίλια. Μπορεί να παλαιώσει αρκετά στα κελάρια μας.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems