ENG

Μαυροδάφνη

--

Το γνωστό αρωματικό σταφύλι που καλλιεργείται στον αμπελώνα της Πάτρας και της Κεφαλλονιάς. Η μεγαλύτερη ποσότητα χρησιμοποιείται για την παραγωγή του ομώνυμου υψηλόβαθμου και παλαιωμένου ερυθρού γλυκού κρασιού.

Όταν η καλλιέργεια της Μαυροδάφνης δεν γίνεται σε βαριά και γόνιμα εδάφη και, φυσικά, όταν εφαρμόζονται οι σωστές καλλιεργητικές τεχνικές, τότε τα σταφύλια και τα κρασιά που προκύπτουν, είναι εντυπωσιακά.

Το αποξηραμένο δαμάσκηνο, η σταφίδα, η καραμέλα είναι ορισμένα από τα αρώματα των κρασιών της. Στη γεύση τους είναι χαρακτηριστική η χαμηλή οξύτητα και η υπόπικρη γεύση που παραπέμπει ιδανικά στη μαύρη σοκολάτα.

Επιπλέον, η γλυκιά Μαυροδάφνη έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί παλαιώνοντας για αρκετά χρόνια και διαμορφώνοντας τον πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα που την ξεχωρίζει από τα άλλα ελληνικά γλυκά κρασιά. Πάντως, αν και η γλυκιά Μαυροδάφνη είναι διάσημη εντός και εκτός Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια οι οινοποιοί μας προσφέρουν και εντυπωσιακά ξηρά κρασιά από την ποικιλία.
A A