ENG

Μαθήματα Μαγειρικής

21/05/2018

Πολύχρωμη, αρωματική και πικάντικη, η μεξικάνικη κουζίνα έχει βαθιές ρίζες. Βασίζεται στις παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες των Αζτέκων και των Μάγια, συνδυασμένη με τις τάσεις που έφεραν οι Ισπανοί άποικοι.

Τα βασικά συστατικά της είναι το καλαμπόκι, τα όσπρια, τα λαχανικά, οι γλυκοπατάτες, το αβοκάντο, τα καρυκεύματα όπως το τσίλι, το κύμινο, η ρίγανη, το κόλιανδρο, η κανέλα, το κακάο και φυσικά τα εξωτικά φρούτα το μάνγκο, η παπάγια.

Στο επόμενο Μάθημα Μαγειρικής της Wine Plus ανεβάζουμε τον πήχη του εξωτισμού εξερευνώντας την «Μεξικάνικη κουζίνα»!  

Θα συναντηθούμε τη Δευτέρα 21 Μαΐου στο εστιατόριο Avenue 48 του ξενοδοχείου The Met για να παρακολουθήσουμε τον Executive Chef Δημήτρη Τσανανά να αναδεικνύει την πολύχρωμη γευστική διάσταση των γήινων, μυρωδάτων, πικάντικων μεξικάνικων πιάτων.

Ξεκινάμε με την πιο διάσημη σάλτσα των Μεξικανών το δροσιστικό και θρεπτικό guacamole με γιαούρτι, lime και τσιπς καλαμποκιού.

Μαθαίνουμε να φτιάχνουμε την κλασική και πολύ νόστιμη: Μεξικανική παραδοσιακή enchilada.

Απολαμβάνουμε την αισθησιακή γεύση ενός must πιάτου: tacos με κιμά, μαύρα φασόλια, καλαμπόκι και ντιπ γιαουρτιού με lime που συνδυάζει την απαλότητα με τη μυρωδάτη κάψα.

Και κλείνουμε με ένα σοκολατένιο επιδόρπιο που θα σας ενθουσιάσει: mousse σοκολάτας με τσίλι, κάρδαμο, τεκίλα και θαλασσινό αλάτι!

Ελάτε να εξασκήσουμε τεχνικές μαγειρικής και να εξερευνήσουμε νέες γεύσεις τις οποίες στη συνέχεια θα απολαύσουμε με τη συνοδεία των ταιριαστών κρασιών που έχει επιλέξει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.

Τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine Plus αρχίζουν στις 7:00 μ.μ., διαρκούν 3 ώρες και συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό.

Το κόστος για την παρακολούθηση του mαθήματος, το έντυπο με τις συνταγές και το cocktail που ακολουθεί είναι: 20,32€ + ΦΠΑ. Τελική τιμή: 25€

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 2310 888311 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@wineplus.gr.
A A