ENG

Μαθήματα Μαγειρικής

23/05/2018

Πολύχρωμη, αρωματική και πικάντικη, η μεξικάνικη κουζίνα έχει βαθιές ρίζες. Βασίζεται στις παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες των Αζτέκων και των Μάγια, συνδυασμένη με τις τάσεις που έφεραν οι Ισπανοί άποικοι.

Τα βασικά συστατικά της είναι το καλαμπόκι, τα όσπρια, τα λαχανικά, οι γλυκοπατάτες, το αβοκάντο, τα καρυκεύματα όπως το τσίλι, το κύμινο, η ρίγανη, το κόλιανδρο, η κανέλα, το κακάο και φυσικά τα εξωτικά φρούτα το μάνγκο, η παπάγια.

Στο επόμενο Μάθημα Μαγειρικής της Wine Plus ανεβάζουμε τον πήχη του εξωτισμού εξερευνώντας την «Μεξικάνικη κουζίνα»!  

Θα συναντηθούμε την Τετάρτη 23 Μαΐου στο εστιατόριο Avenue 48 του ξενοδοχείου The Met για να παρακολουθήσουμε τον Executive Chef Δημήτρη Τσανανά να αναδεικνύει την πολύχρωμη γευστική διάσταση των γήινων, μυρωδάτων, πικάντικων μεξικάνικων πιάτων.

Menu
Welcome κοκτέιλ Watermelon Margarita | The Met version

Guacamole με γιαούρτι, lime και τσιπς καλαμποκιού
ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ λευκός 2016
ΒΙΔΙΑΝΟ 2016, ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗ

Μεξικανική παραδοσιακή enchilada
ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ROSE 2017, ΚΤΗΜΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ

Tacos με κιμά, μαύρα φασόλια, καλαμπόκι και ντιπ γιαουρτιού με lime
SYRAH 2014, ΚΤΗΜΑ ΑΒΑΝΤΙΣ
AGLIANICO 2008, ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ

Mousse σοκολάτας με τσίλι, κάρδαμο, τεκίλα και θαλασσινό αλάτι
ΖΟΕ 2015, KTHMA ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ


Ελάτε να εξασκήσουμε τεχνικές μαγειρικής και να εξερευνήσουμε νέες γεύσεις τις οποίες στη συνέχεια θα απολαύσουμε με τη συνοδεία των ταιριαστών κρασιών που έχει επιλέξει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.

Τα Μαθήματα Μαγειρικής της Wine Plus αρχίζουν στις 7:00 μ.μ., διαρκούν 3 ώρες και συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό.

Το κόστος για την παρακολούθηση του mαθήματος, το έντυπο με τις συνταγές και το cocktail που ακολουθεί είναι: 20,32€ + ΦΠΑ. Τελική τιμή: 25€

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 2310 888311 ή επικοινωνήστε μαζί μας στο info@wineplus.gr.
A A