Το Peplo του Γιώργου Σκούρα, πρώτη φορά το δοκίμασα τον Φεβρουάριο στο Peloponnese Wine Festival. Υπερήφανος ο Γιώργος Σκούρας μου μίλησε για το ολοκαίνουργιο ροζέ του που αναμειγνύει ποικιλίες και μεθόδους οινοποίησης.
Συμφωνήσαμε να το δοκιμάσουμε και στη συνάντηση του Wine Club THESSALONIKI’96 για τον Μάρτιο. Έστω, χωρίς το τελικό του ακόμη ντύσιμο φιάλης/ετικέτας, επέμενα… Κι όντως, απολαύσαμε το λουλουδάτο ποτ-πουρί της μύτης, τη γευστική αρμονία και το ατελείωτο μάκρος του.
Πριν από λίγες ημέρες έλαβα τη φιάλη στην ολοκληρωμένη της πλέον μορφή, με την κομψή ετικέτα και συνολική υπερ-φινετσάτη παρουσία. Και νάμαι με το ποτήρι στο χέρι, έτοιμη να καταγράψω τις γευστικές εντυπώσεις.
Προηγουμένως, ωστόσο, θα σας δώσω τις απαραίτητες πληροφορίες για το προφίλ του.
Στην ποικιλιακή σύνθεση του Peplo συμμετέχουν τρεις ποικιλίες: Μαυροφίλερο από τη Μαντίνεια, Αγιωργίτικο από την Κορινθία και Syrah από την Αργολίδα.