GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
χορηγοί | δελτία τύπου | photos
ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2007
Ενθουσίασαν τα παιχνίδια γεύσης
με τον Ηλία Μαμαλάκη, chef και ζαχαροπλάστες
 
Εκατοντάδες φίλοι της γαστρονομίας και του κρασιού κατέφθασαν το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιουνίου στη Μονή Λαζαριστών για να παρακολουθήσουν τη ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ 2007.
Και η υπέροχη βραδιά τους αποζημίωσε.
 
Πάνω στη σκηνή του κλειστού θεάτρου, ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Κωστής Ζαφειράκης υποδέχτηκαν και μαγείρεψαν μαζί με γνωστούς chef ξενοδοχείων 5* της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής και ζαχαροπλάστες.
Φέτος για πρώτη φορά όλοι οι chef χρησιμοποίησαν τα ίδια «υποχρεωτικά» υλικά: φέτα, χοιρινό φιλέτο, αμπελόφυλλα, παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι. Όπως ήταν αναμενόμενο οι μαγειρικές εμπνεύσεις των εκλεκτών δημιουργών μας κατέπληξαν.
Η παράσταση ξεκίνησε με τον Michel Jost, Executive chef του Hyatt Regency Thessaloniki να μας ετοιμάζει χοιρινό ψητό σε cocotte με αμπελόφυλλα, φέτα και αρωματικά φυτά.
Στη συνέχεια ο Θεόδωρος Καρίνος, Executive chef του ξενοδοχείου Les Lazaristes μας πρότεινε χοιρινό φιλέτο και ριζότο με φέτα τυλιγμένο σε αμπελόφυλλο συνοδευμένα με σάλτσα από ταχίνι και λεμόνι.
Ο Γιώργος Τεχλεμτζής, Executive chef του Eagles Palace στην Ουρανούπολη παρουσίασε χοιρινό φιλέτο και πουγκί από αμπελόφυλλο γεμιστό με φέτα, τοματίνι Σαντορίνης και βασιλικό σε σάλτσα από βατόμουρο και Porto.
Την παράσταση έκλεισε ο Παύλος Τερκενλής των γνωστών ζαχαροπλαστείων με ένα υπέροχο αλμυρό τσουρέκι.
 
Μετά την παράσταση οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν τα εδέσματα που ετοίμασαν τα ξενοδοχεία μαζί με ταιριαστά, εκλεκτά κρασιά: Καλλίστη Μπουτάρη, Κτήμα Εύχαρις λευκό, Thema Παυλίδη λευκό, Μαλαγουζιά Πόρτο Καρράς, Chardonnay Αρβανιτίδη, Veriki λευκό από το Κτήμα Χατζημιχάλη, 4 λίμνες της Κυρ Γιάννη, Ξερολιθιά της Mediterra Οινοποιητικής, Κτήμα Σπυρόπουλου λευκό, Ροδίτης Συμεωνίδη, Ορεινός Ήλιος λευκός από τη Σεμέλη, Ροζέ από το Κτήμα Παλυβού, Αμύνταιο της ΕΑΣ Αμυνταίου, Δικταίος της ΑΟΣ Νεμέας και Χρώματα ερυθρό της ΙΝΟ.
Σερβιρίστηκαν επίσης τα ανθρακούχο νερό και τα καινούργια αναψυκτικά της San Pellegrino, και το ήρεμο νερό Acqua Panna.
 
Η πρωτοτυπία της εκδήλωσης, η αμεσότητα και το κέφι του Ηλία Μαμαλάκη, οι δημιουργικές παρουσιάσεις των chef απέσπασαν ευνοϊκά σχόλια από όλους τους συμμετέχοντες, οι οποίοι φεύγοντας πήραν μαζί τους και τις συνταγές.
 
Σταθερό ραντεβού εδώ και τέσσερα χρόνια, η «Βαβυλωνία των γεύσεων» μας χάρισε ένα καλοκαιρινό βράδυ γεμάτο γαστριμαργικές απολαύσεις.
Το ραντεβού ανανεώνεται για του χρόνου με περισσότερες εκπλήξεις!
 
Πληροφορίες για τα ΜΜΕ
WINE PLUS,τηλ. 2310 888311, e-mail: info@wineplus.gr
 
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems