O Ηλίας Μαμαλάκης, chef και ζαχαροπλάστες στη Μονή Λαζαριστών Λίγες ημέρες μας χωρίζουν από τη ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, το πρωτοποριακό γαστρονομικό show που κάθε χρόνο διοργανώνουν το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και η Wine Plus. Και είναι όλα έτοιμα για το βράδυ της Δευτέρας 11 Ιουνίου 2007,όταν στη σκηνή του θεάτρου της Μονής Λαζαριστών θα μας υποδεχτεί ο αγαπημένος Ηλίας Μαμαλάκης.Φέτοςο ενορχηστρωτής του πετυχημένου ρεσιτάλ γαστρονομίας της πόλης μας, θα έχει πλάι του, ως συμπαρουσιαστή, τον δημοσιογράφο Κωστή Ζαφειράκη. Οι πραγματικοί όμως «πρωταγωνιστές» της βραδιάς είναι οι κορυφαίοι σεφ από γνωστά πεντάστερα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, ο Michel Jost (Hyatt Regency), ο Θεόδωρος Καρίνος (Les Lazaristes) και ο Γιώργος Τεχλεμτζής (Eagles Palace). Ο καθένας τους θα μαγειρέψει live ένα πιάτο. Όλοι τους όμως θα χρησιμοποιήσουν «υποχρεωτικά» τα ίδια υλικά: φέτα, χοιρινό φιλέτο, αμπελόφυλλα, παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι. Είναι σίγουρο ότι οιμαγειρικές εμπνεύσεις των εκλεκτών δημιουργώνθα μας καταπλήξουν. Η παράσταση θα ολοκληρωθεί με τον γνωστό ζαχαροπλάστη της πόλης Παύλο Τερκενλή. Η οινολόγος Μαρία Νέτσικα θα μας παρουσιάσει τους αρμονικούς καβαλιέρους των πιάτων, τα κρασιά: Καλλίστη Μπουτάρη, Κτήμα Εύχαρις λευκό, Thema Παυλίδη λευκό, Μαλαγουζιά Πόρτο Καρράς, Chardonnay Αρβανιτίδη, Veriki λευκό από το Κτήμα Χατζημιχάλη, 4 λίμνες της Κυρ Γιάννη, Ξερολιθιά της Mediterra Οινοποιητικής, Κτήμα Σπυρόπουλου λευκό, Ροδίτης Συμεωνίδη, Ορεινός Ήλιος λευκός από τη Σεμέλη, Ροζέ από το Κτήμα Παλυβού, Αμύνταιο της ΕΑΣ Αμυνταίου, Δικταίος της ΑΟΣ Νεμέας και Χρώματα ερυθρό της ΙΝΟ. Και επιτέλους, ήρθε η ώρα να πάρουμε μέρος στη γευστική δραστηριότητα της εκδήλωσης! Να δοκιμάσουμε τα πιάτα και τα κρασιά της φετινής παράστασης. Σταθερό ραντεβού εδώ και τέσσερα χρόνια, η «Βαβυλωνία των γεύσεων» μας υπόσχεται ένα καλοκαιρινό βράδυ γεμάτο γαστριμαργικές απολαύσεις. Πληροφορίες Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών, τηλ. 2310 589200 |