Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2004, το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών και η Wineplus διοργάνωσαν μια πρωτοποριακή παράσταση γαστρονομίας, τη ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ.
Η φετινή πρώτη διοργάνωση της ΒΑΒΥΛΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ φιλοξένησε τον Ηλία Μαμαλάκη, τον εξαίρετο μάγειρα, συγγραφέα και κυρίως βαθύ γνώστη της γαστρονομίας. Μαζί του στην εκτέλεση ενός μενού που συνδύασε αρώματα και γεύσεις της Ανατολής με γνώριμα αλλά και κάπως πιο άγνωστα δικά μας ελληνικά προϊόντα, ο chef Νίκος Κατσάνης. Οι δύο τους μαγείρεψαν: τηγανητά τυροπιτάκια με δυόσμο και κάρυ, λαχταριστό πιλάφι με σαφράν και ψαρονέφρι με μπαμπού, κάρυ και γάλα καρύδας. Για την παρασκευή της τούρτας νουγκατίνα που έκλεισε την παράσταση, ανέβηκε στη σκηνή ο κύριος Παύλος Τερκενλής των ομώνυμων ζαχαροπλαστείων.
Μετά την παράσταση οι παριστάμενοι απόλαυσαν εδέσματα μαζί με τα εκλεκτά ελληνικά κρασιά: «Chardonnay Ήδυσμα Δρυός 2003», «Sauvignon blanc Χατζημιχάλη 2003», «Μοσχοφίλερο Μπουτάρη 2003», «Ραψάνη Τσάνταλη 1999» «Κτήμα Εύχαρις, ερυθρό 2001», «Ράμνιστα 1998» και «Ανθεμίς».
Η μοναδική αυτή παράσταση γαστρονομίας, ζωντανή από σκηνής για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε χάρη στην πολύτιμη συμβολή των χορηγών: Χρυσός χορηγός, η BLUE DRAGON με Ασιατικά προϊόντα διατροφής Μεγάλος χορηγός, η AUTOPΟΙNT VOLVO Χορηγός της δεξίωσης που ακολούθησε τα Ζαχαροπλαστεία ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ Χορηγός του καφέ που προσφέρθηκε στην είσοδο ο ΚΑΦΕΣ AMOR Ακόμη, ο ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΡΟΚΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ, η REDECORATION, το ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και το ολοκαίνουργιο πεντάστερο ξενοδοχείο LES LAZARISTES.
Χορηγοί επικοινωνίας, ο ραδιοφωνικός σταθμός FM100 και η TV100, η εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, το περιοδικό SUNDAY και το περιοδικό WINEPLUS. |
|
|