GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
2013 | 2011-2012 | 2010 | 2009 | 2008 | 2007 | 2006 | 2005 | 2004
δείπνα 2004

Christmas spirit 2004

Tο εορταστικό δείπνο της Wine Plus «Christmas spirit 2004» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2004 στο εστιατόριο Fred & Ginger του ξενοδοχείου Les Lazaristes. Ο ολλανδός chef Dennis van Golberdinge, δημιούργησε ειδικά για τη βραδιά, ένα λαμπρό μενού: ορτύκι σχάρας σε μπουκέτο σαλάτας με dressing βατόμουρου, capellini γεμιστά με κρέμα ταρτούφο γαρνιρισμένα με σος πόρτο, λαυράκι Wellington με μανιτάρια duxell και κινέζικο λάχανο, crème brûlée με rhubarb. Τα εδέσματα συνόδεψαν τα κρασιά: το Syrah Χατζημιχάλη 2003, Μηδέν Άγαν 2001 και Chardonnay Βιβλία Χώρα 2003.

Οι Δρόμοι του Σαφράν
Δείπνο της Wine Plus με τίτλο «Οι Δρόμοι του Σαφράν» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2004στο εστιατόριο Μανδραγόρας. Καπουτσίνο από ζωμό πουλάδας και φρέσκα βότανα. σαφρανιστό φρικασέ από μανιτάρια και ξινολάπαθα, με αφρό μαύρης τρούφας. οξινόγλυκο κότσι από αρνάκι γάλακτος στη γάστρα με αρώματα σαφράν, λουίζας και αντωναϊδας. μιλφέιγ από κροκάτη κρέμα και σιροπιαστά σύκα, με σάλτσα μοσχάτου κρασιού με σαφράν και κόκκινο πιπέρι. Το μενού επιμελήθηκε ο Βασίλης Τασιόπουλος. Τα κρασιά που συνόδευσαν τα εδέσματα ήταν το Chardonnay 2003 και το Cabernet – Merlot 2002 της Οινοποιίας Αρβανιτίδη.

Καλοκαίρι 2004
Η Wine Plus καλωσόρισε το καλοκαίρι του 2004 με ευφάνταστη διάθεση…. και με τον Βασίλη Τασιόπουλο να μαγειρεύει στο club-restaurant Olympion COLONIAL. Το μενού μεταξύ των άλλων περιλάμβανε: ζωμό από πετεινό με αφρό από σπαράγγια. ζελέ σε τρεις στρώσεις από ντοματίνια, ανθότυρο με λεβάντα και αγγούρι με μάραθο. σφηνάκια με ζωμό λαχανικών και έγχυμα από λουίζα, δενδρολίβανο, μαντζουράνα. χοιρινό σιγομαγειρεμένο σε αφέψημα από βότανα Προβηγκίας. Στο δείπνο σερβιρίστηκαν τα κρασιά: Μικρός Βοριάς Riesling της Οινοφόρος, Skin Contact της Μπουτάρη Οινοποιητική, Ξινόμαυρο της Κυρ Γιάννη.

Όταν η ντομάτα συνάντησε το Ξινόμαυρο
Ντομάτες γεμιστές με κατίκι και γλυκιά μυζήθρα Κρήτης. Pasta fresca με καρέ ντομάτας και μέντα. Τούρτα με ρύζι basmati, μοσχαράκι και τσιπς ψητής ντομάτας. Μιλφέιγ με μαρμελάδα ντομάτας, παγωτό βανίλιας και δυόσμο. Αυτό ήταν το μενού του δείπνου της Wine Plus με τίτλο «Όταν η ντομάτα συνάντησε το Ξινόμαυρο» που δόθηκε την Τετάρτη 5 Μαΐου 2004 στο εστιατόριο ΣΟΥΣΑΜΙ. Τα εδέσματα συνοδεύτηκαν από το ροζέ και τη Γουμένισσα της οινοποιίας Αϊδαρίνη.

Κόσμος του ελαιόλαδου
Στον «Κόσμο του ελαιόλαδου» μας μύησε η Wine Plus, την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2004 στο Πέτρινο του ΜΥΛΟΥ. Οδηγός μας στη διερεύνηση της ποικιλίας των χρωμάτων, των αρωμάτων και των γεύσεών του ελαιολάδου, η κυρία Λόλα Καπάτου, διευθύντρια του τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου της ΕΛΑΙΣ. Μετά τη γευστική δοκιμή ακολούθησε νηστίσιμο δείπνο που συνοδεύτηκε από κρασιά της Ευάγγελος Τσάνταλη.

Κόσμος των αρωμάτων και των γεύσεων του whisky
Η Wine Plus διοργάνωσε σε συνεργασία με το Johnnie Walker Black Label, την Τετάρτη 3 Μαρτίου 2004, μια ξεχωριστή βραδιά στο bar restaurant PARAPOLI. Η βραδιά ξεκίνησε μ' ένα ταξίδι μύησης στον κόσμο των αρωμάτων και των γεύσεων του whisky. Ακολούθησε δείπνο με ειδικά σχεδιασμένο μενού και συνοδεία κρασιών της Μπουτάρη Οινοποιητική.

Κτήμα Παυλίδη
Την Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2004 κατά τη διάρκεια του δείπνο της Wine Plus στο εστιατόριο Mojo παρουσιάστηκαν τα κρασιά του Κτήματος Παυλίδη. Λευκός και ερυθρός Τοπικός Οίνος Δράμας συνδυάστηκαν με τις εκλεκτές γαστρονομικές προτάσεις του εστιατόριου.

Christmas Spirit
Φλογέρα από κανταΐφι με σπαράγγια, κρέμα από μανούρα Σίφνου και καραμελωμένο γαλλικό ζαμπόν. Κοκοράκι της Braisse στη γάστρα με άγρια μανιτάρια, γκρατινέ με λαδοτύρι Μυτιλήνης. Αυτά ήταν τα highlights εδέσματα του «Christmas Spirit». Το γιορτινό δείπνο της Wine Plus δόθηκε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2003 στο εστιατόριο Μανδραγόρας. Τα εδέσματα συνοδεύτηκαν από τις εκλεκτές φυσαλίδες των αφρωδών: Prosecco Spumante Special Cuveé – Zonin, Villa Amalia – Κτήμα Τσέλεπου, Pinot Noir – Codorniu, Veuve Clicquot Brut και Moscato d'Asti.

Δημιουργική Ελληνική κουζίνα
Το βράδυ της Κυριακής 12 Οκτωβρίου 2003, ο Τίμος Πετρίδης από το εστιατόριο Καλλίστη των Αθηνών, επιμελήθηκε δείπνο με θέμα «Δημιουργική Ελληνική κουζίνα». Το μενού περιείχε παραδοσιακά εδέσματα δοσμένα με ευφάνταστο τρόπο. Χορηγός του δείπνου ήταν το ελαιόλαδο Άλτις και οι οινοποιίες: Creta Olympias, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Κτήμα Γεροβασιλείου των οποίων κρασιά συνόδευσαν το δείπνο.

Αρμονία Γεύσεων με ταχίνι και χαλβά
Κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και αρωματικά σερβιρισμένα με ταρατόρι ταχινιού, μοσχάρι χουνκιάρ μπεγιεντί με ταχίνι, παστέλι με παγωτό ταχίνι και κρέμα πορτοκάλι. Αυτά ήταν μερικά μόνο από τα εδέσματα που δοκίμασαν όσοι παρευρέθηκαν στο θεματικό δείπνο «Αρμονία Γεύσεων με ταχίνι και χαλβά», το βράδυ του Σαββάτου 11 Οκτωβρίου 2003. Το μενού ετοίμασε ο chef Νίκος Κατσάνης εμπνευσμένος από προϊόντα της χορηγού Αφοί Χαίτογλου. Τα εδέσματα συνοδεύτηκαν από ταιριαστά κρασιά των οινοποιών-χορηγών: Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κατώγι & Στροφιλιά, Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική, Santo Wines.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems