GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι του κρασιού | Αμπελο-οινικές περιοχές | Ποικιλίες σταφυλιών | Μαθαίνω το κρασί - Wine school | Το κρασί και εμείς | Δοκιμάσαμε...
Icewine, το κρασί του πάγου

Το κρασί με το οποίο έγινε γνωστός ο Καναδάς.
Βεβαίως, η καταγωγή του εξαιρετικού αυτού γλυκού κρασιού, έρχεται από τις ψυχρές αμπελουργικές ζώνες (cool climate viticulture) της Γερμανίας και της Αυστρίας.

Για την παραγωγή του αφήνουν τα σταφύλια, Riesling ή Vidal, πάνω στα κλήματα μέχρι τον Δεκέμβριο ή ακόμη και τον Ιανουάριο. Φυσικά, οι ρόγες συρρικνώνονται και αφυδατώνονται. Έτσι έχουμε μια πρωτοφανή συγκέντρωση σακχάρων, οξέων, αλλά και αρωμάτων που χαρίζουν στο μελλοντικό κρασί έντονη πολυπλοκότητα.

Ο τρύγος γίνεται όταν οι θερμοκρασίες κατέβουν στους –10 με –13οC. Τα παγωμένα σταφύλια πιέζονται σε εξαιρετικά κρύες συνθήκες, οπότε ο χυμός που εκρέει είναι ελάχιστος.

Η ζύμωση, πολύ αργή, μπορεί να κρατήσει αρκετούς μήνες και σταματά από μόνη της, σε περίπου 10-12% αλκοολικό τίτλο. Το κρασί που παράγεται είναι ένα έντονα γλυκό και αρωματικό icewine.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems