GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Thria

Επιτέλους, κάτι φαίνεται να κινείται στο -άξιο λόγου- γαστρονομικό τοπίο της Θεσσαλονίκης που εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, εδώ και χρόνια βαλτώνει στα νερά της οικονομικής δυσπραγίας. Καινούργια εστιατόρια και μετακινήσεις chef μας προετοιμάζουν, αν μη τι άλλο, για μια νόστιμη χρονιά.

Σημειώστε λοιπόν το πρώτο ενδιαφέρον όνομα: Thria, στην αρχή της Λεωφόρου Μαρία Κάλλας, στην περιοχή του Ποσειδωνίου. Το νέο ρεστοράν είναι πολύ κομψό. Ευάερο και άκρως χαριτωμένο, με τα γήινα χρώματα να ισορροπούν το παιχνίδι άσπρου-μαύρου, τα φωτιστικά να δίνουν μια νότα θεατρικότητας στη μετρημένη minimal δόση και τη μεγάλη τζαμαρία να αφήνει άπλετη τη θέα στον Θερμαϊκό.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι, ωστόσο, και η θέα… στην κουζίνα! Διότι ο τζαμένιος τοίχος που τη χωρίζει από την υπόλοιπη σάλα επιτρέπει την άνετη παρατήρηση της συνεχούς δραστηριότητας των μαγείρων και των βοηθών με τις σκούρες ποδιές.

Το μενού επιμελήθηκε και ετοιμάζει ο Δημήτρης Τασιούλας, του οποίου το ταλέντο τα τελευταία χρόνια απολαμβάναμε στο Σέμπρικο, στην άλλη άκρη της πόλης. Είναι φανερό πως η κεντρική ιδέα είναι: μεσογειακά υλικά, έμφαση στην εποχικότητα των υλικών και προσοχή στην προέλευση τους, πειθαρχημένη δημιουργικότητα στις συνθέσεις των πιάτων, κλασικές αλλά και μοντέρνες μέθοδοι. Μετρημένες προτάσεις και όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια της βραδιάς, καλοφτιαγμένες γεύσεις. Απλά, αλλά όχι απλοϊκά πιάτα, για να καταλαβαίνουμε και τι παραγγέλνουμε. Και οι εκτελέσεις από τη μπριγάδα της κουζίνας, αφήνουν τους πάντες ικανοποιημένους.

Και επειδή η καλή μέρα -ακόμη και στα εστιατόρια- φαίνεται από το πρωί, το δείπνο μας ξεκίνησε με μια υπέροχη βελουτέ κολοκύθας με απάκι. Πλούσιο πιάτο, εκρήγνυται στο στόμα με το συκόμελο που το αρωματίζει.

Συνεχίσαμε με υπέροχη σαλάτα Χειμωνιάτικος μπαχτσές σε χώμα βύνης και αρωματικά βότανα ονομάζεται. Είναι να απορείς το πώς μια απλή σαλάτα με βραστά εποχής, διάφορες πρασινάδες και αρωματικά μπορεί να σου φτιάξει το κέφι. Βοηθούσε σίγουρα και η μουσική που στιγμή δεν έπαψε να είναι ευχάριστη και συγχρόνως ενδιαφέρουσα.

Νόστιμος και ελαφρύς ο καβουρμάς καθισμένος πάνω σε στρώσεις βραστών χόρτων και παναρισμένο αυγό ποσέ. Ζητήστε και το ριζότο με ψιλοκομμένα μανιτάρια. Ωραία αχνισμένο και χυλωμένο, απογειώνεται μέσα σε αρωματικό φόντο καστάνου.

Πολύ μου άρεσαν τα μοσχαρίσια μάγουλα σιγο-μαγειρεμένα στην κατσαρόλα. Ζουμερότατο κρέας συνοδεύεται επιτυχώς από γλυκοφάγωτες παπαρδέλες. Η γλυκιά γεύση ισορροπεί τέλεια από την ελαφρώς πικάντικη και αλμυρή σάλτσα. Σε ανάλογο επίπεδο κινείται και η σπαλομπριζόλα. Παχουλή, αφράτη και νόστιμη κερδίζει σαφώς πόντους από το αρωματικό λάδι τρούφας που τη συντροφεύει.

Τέλος επισημαίνω τη λίστα κρασιών που περιέχει ελκυστικές προτάσεις με ενδιαφέρουσα γεωγραφική διασπορά, το χαμογελαστό, αποτελεσματικό σέρβις και τη χαλαρή, ευχάριστη ατμόσφαιρα.

info
Thria
Μαρίας Κάλλας 1, Ποσειδώνιο,
τηλ.231 082 1120


231 082 1120
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems