Ποτίδαια Χαλκιδικής
Τηλ. 23730 41570, 23730 41825
Τι περιμένει ο κάθε easy (ή uneasy) rider (ή driver) όταν επιστρέφει από μια σύντομη απόδραση για τη σωτήρια βουτιά στη Χαλκιδική; Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει, από μια στάση σε μια ωραία ψαροταβέρνα, σε μια εξίσου ωραία τοποθεσία;
Ας σημειώσει, λοιπόν, τη Μαρίνα στην Ποτίδαια. Και σίγουρα κάτι θα ξέρουν όλοι αυτοί οι Θεσσαλονικείς που εδώ και 22 χρόνια τηλεφωνούν στον Κωνσταντίνο Κανακάρη, ιδιοκτήτη της ψαροταβέρνας, ρωτούν για την ψαριά, κλείνουν πρώτα το φρέσκο ψάρι και μετά το τραπέζι!
Εμείς καθίσαμε στην υπέροχη, φαρδιά, ξύλινη βεράντα απ' όπου, χαζεύαμε τον ήλιο, τη θάλασσα, τα κύματα, τα σύννεφα…, στρωμένοι μπροστά σε πιατέλες με όστρακα, θαλασσινά και πεντανόστιμα ψάρια.
Αξέχαστη γευστική εμπειρία η θαλάσσια αύρα της αχινοσαλάτας: στυφή και αλμυρή συγχρόνως. Θεσπέσιες οι ολόφρεσκες καραβίδες με την τραγανή σάρκα, μοσχοβολούσαν. Βελούδινη η γεύση του ριζότο με θαλασσινά. Γυρέψτε να δείτε τα ψάρια για να θαυμάσετε το ζωηρό μάτι και τη φρεσκάδα του ιωδίου που αναδύουν. Μεγάλα φαγκριά, συναγρίδες και τσιπούρες προκαλούν καμαρωτά μέσα στο ψυγείο και φτάνουν επιβλητικά στην πιατέλα τους. Νόστιμο τρυφερό δέρμα και σφιχτή σάρκα, που ξεχωρίζει εύκολα από το κόκαλο. Λεπτή, φίνα γεύση. Οι πιο ταπεινές σε θωριά και τιμή κουτσομούρες δεν υπολείπονται γευστικής πρόκλησης. Τηγανητές και νόστιμες.
Η λίστα των κρασιών, με πολλές αξιόλογες επιλογές, θα ικανοποιήσει και τους απαιτητικούς οινόφιλους. Μ.Ν.