Π.Π. Γερμανού 13, τηλ. 2310 240051, 240061
Θεμ. Σοφούλη 57, τηλ. 2310 403655
Κομνηνών 3, Πανόραμα, τηλ. 2310 332747
Λειτουργούν: καθημερινά, μεσημέρι και βράδυ
Sapore d' Italia!
Πρώτο ήταν το Tre Marie στο κέντρο, στην Π.Π. Γερμανού. Μεγάλο, καλόγουστο, φωτεινό κι ανοιχτόκαρδο, εδώ και 6 χρόνια μας προσκαλεί να καθίσουμε στους κομψούς καναπέδες του και να πιούμε τον καφέ μας, να πάρουμε ένα σνακ ή γλυκό, να δοκιμάσουμε την ιταλική κουζίνα του. Φορτωμένες οι προθήκες με αποξηραμένες ντομάτες, λάδι τρούφας, βαλσαμικά ξύδια, τουρσιά, ζυμαρικά, τσάγια, αλλά και με πρωτοκλασάτες γράπες, cognac και σαμπάνιες σε συσκευασίες κομψοτεχνήματα μας προκαλούν, φεύγοντας να ψωνίσουμε κάτι για το σπίτι ή για δώρο.
Ακολούθησε το Tre Marie στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στο εμπορικό κέντρο της Θεμ. Σοφούλη. Στο μοτίβο του πρώτου, εξ' ίσου φιλόξενο και θελκτικό, με ίδια επίπλωση, ντεκόρ και τα εντυπωσιακά vitreaux στην οροφή που θυμίζουν κομψά Μιλανέζικα bistrot και foodhalls σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Την ίδια επιτυχία είχε και το καινούργιο -το τρίτο- Tre Marie που από τον Απρίλιο του 2009, μας περιμένει στο Πανόραμα.
Και τα τρία σερβίρουν γεύσεις απ' όλη την Ιταλία.
Δοκιμάστε τη σαλάτα Tre Marie με άισμπεργκ, φινόκιο, ντοματίνια, προσούτο (κότο και Πάρμας) και παρμεζάνα μέσα σε κριτσανιστό φύλλο κρούστας. Δροσιστική, νόστιμη, χορταστική.
Οι επιλογές στις πίτσες φτάνουν τις δέκα. Ξεχωρίζει μες στην απλότητά της η Margarita, με μοτσαρέλα, ντομάτα και δυο φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.
Όλα τα ζυμαρικά, τα λιγκουίνι, τα σπαγκέτι, οι παπαρδέλες είναι φρέσκα, τα φτιάχνει η κουζίνα. Προτάσεις η φίνα Caprese, η πλουσιότατη καρμπονάρα και τα άκρως χορταστικά ραβιόλια που γεμίζουν με σπανάκι και ρικότα.
Από τα κυρίως πιάτα, η κόντρα γάλακτος, το φιλέτο κοτόπουλου γεμιστό με κόκκινη πιπεριά και μοτσαρέλα και το φιλέτο σολομού με πικάντικη σάλτσα κρατούν τα πρωτεία.
Η λίστα κρασιών έχει πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις από την Ελλάδα και την Ιταλία.
Το Tre Marie είναι ένα καθημερινό στέκι με καλομαγειρεμένο ιταλικό φαγητό. Και αν ισχύει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της ευχαρίστησης που παίρνεις από ένα εστιατόριο, το εκλαμβάνεις με το που μπαίνεις μέσα, με το που οσμίζεσαι την ατμόσφαιρά του και μετράς τα χαμόγελα των ευχαριστημένων πελατών, τότε σίγουρα το Tre Marie κερδίζει από χέρι. Ίσως γι' αυτό και τα τρία εστιατόρια του είναι μονίμως γεμάτα.