GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Sani Gourmet 2015
Στο Δρόμο του Μεταξιού
8-17 Μαΐου 2015


Στο Δρόμο του Μεταξιού βαδίζει για δεύτερη χρονιά το Sani Gourmet, ξεδιπλώνοντας τη γαστρονομία των χωρών της Άπω και Εγγύς Ανατολής, καθώς και της Μεσογείου, σ' ένα ταξίδι με μυρωδιές και χρώματα που ξυπνούν μνήμες πολιτισμού.
Διανύοντας τη δέκατη χρονιά του, το φεστιβάλ που συγκεντρώνει τους λάτρεις των γαστρονομικών εξερευνήσεων συνεχίζει τη μακριά διαδρομή του Δρόμου του Μεταξιού, η οποία ξεκίνησε πέρυσι, και διευρύνει τη συμμετοχή των χωρών που συμμετέχουν.
Από την Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 17 Μαΐου, οι εννέα προσκεκλημένοι chef από την Κίνα, την Ινδία, την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία, την Περσία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν θα δώσουν τη δική τους διάσταση στην ενδιαφέρουσα θεματική ενότητα.

Διαβάστε το πρόγραμμα και επιλέξτε το/τα δείπνο/α που θα απολαύσετε!

Alfred Pasad
8-11 Μαΐου
Water Restaurant

O Alfred Pasad, στα 29 ήταν ο νεότερος Ινδός chef που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin. Με ανώτατη εκπαίδευση στο Νέο Δελχί, ακολούθησε λαμπρή καριέρα σε εστιατόρια παγκοσμίου φήμης, όπως το Dakshin του ITC Park Sheraton στην Τσεννάι, το Tamarind of Mayfair, βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin, Imli Street και Zaika of Kensington, στο Λονδίνο και το Tamarind of London στο Newport Beach της Καλιφόρνια.
Είναι γνωστός για την αυθεντική του προσέγγιση στην παραδοσιακή ινδική κουζίνα, ενώ τα μενού του χαρακτηρίζονται από ένα «μοντέρνο» άγγιγμα σε πιάτα με ιστορία αιώνων. Επιπλέον είναι πρεσβευτής σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το Food Cycle και το Αction Against Hunger, μαχόμενος υπέρ της καταπολέμησης της σπατάλης τροφίμων και της διατροφικής ανέχειας.

Τάσος Μαντής
8-10 Μαΐου
Byblos

Ο Τάσος Μαντής ξεκίνησε την καριέρα του από το εστιατόριο Funky Gourmet. Το 2012 έφυγε για τις Βρυξέλλες και το βραβευμένο με 3 αστέρια Michelin εστιατόριο Hof Van Cleve (45ο στην παγκόσμια κατάταξη των 50 Best Restaurants του κόσμου), όπου διακρίθηκε ως sous chef στο πλευρό του θρυλικού Peter Goossens. Πλέον, έχει αναλάβει επικεφαλής chef του βραβευμένου με ένα αστέρι Michelin εστιατορίου Hytra στην Αθήνα.
Στόχος του, να αναδείξει τις δυνατότητές του στον τομέα, χρησιμοποιώντας τις εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες μέσα από το προσωπικό του δημιουργικό πνεύμα.

Kemal Demirasal
8-10 Μαΐου
Sea You Up

O Kemal Demirasal γεννήθηκε στην πόλη Ιζμίρ της Τουρκίας και πριν ξεκινήσει τη γαστρονομική του πορεία, υπήρξε επιτυχημένος επαγγελματίας windsurfer. Η ενασχόλησή του με τη γαστρονομία ξεκίνησε το 2007, με το πρώτο του εστιατόριο, το Barbun στο Τσεσμέ να γίνεται γνωστό για την ανατρεπτική, παραδοσιακή τουρκική κουζίνα του. Ο ίδιος διατείνεται ότι η κουζίνα του δε μπορεί να οριστεί από μία συγκεκριμένη περιοχή ή τεχνική και τον τελευταίο χρόνο, ερευνά και εμπνέεται από την ιστορία της Ανατολίας, έχοντας δημιουργήσει το «Great Migration», ένα μενού που αντανακλά τις ρίζες της συγκεκριμένης περιοχής.

Anar Gasimov
8-10 Μαΐου
Ντομάτα

Γεννήθηκε στο Baku του Αζερμπαϊτζάν. Μετά από την πανεπιστημιακή του εκπαίδευση στο μάρκετιγκ και την τεχνολογία τροφίμων, ειδικεύτηκε στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, κατακτώντας 31 μετάλλια, 2 διπλώματα καθώς και το βραβείο «Young Culinary Award». Έχει πραγματοποιήσει πολλά masterclasses σε παγκοσμίου φήμης εστιατόρια της Ευρώπης και της Ασίας, και το 2010, κλήθηκε να συμμετάσχει στο φόρουμ Νέων του συνεδρίου της UNESCO στη Σαγκάη, παρουσιάζοντας τις καινοτομίες που έχει εισάγει στον τομέα της γαστρονομίας στη Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν. Τελευταία, ασχολείται με την εφαρμογή μοντέρνων μεθόδων μαγειρικής με στόχο την εξέλιξη της εθνικής κουζίνας.

Χρύσανθος Καραμολέγκος
11-13 Μαΐου
Ντομάτα

Ο γνωστός και ταλαντούχος Έλληνας chef αναμειγνύει στις κατσαρόλες του παρελθόν και μέλλον, ιστορίες και πολιτισμούς πολλών χωρών, μνήμες και συναισθήματα. Υπερασπιστής του επαναπροσδιορισμού της ελληνικής παράδοσης στο φαγητό, ο Καραμολέγκος είναι ο εμπνευστής της «πράσινης κουζίνας», όπου τα αγνά υλικά είναι βασική προϋπόθεση για τη σύσταση ενός πιάτου. Στο εστιατόριό του Ντομάτα στο Sani Resort, δημιουργεί μωσαϊκά γεύσεων, με συνταγές που άλλες φορές είναι επηρεασμένες από ανθρώπους, χώρες και τάσεις, άλλες από διαθέσεις και συναισθηματικές αναφορές. Το αποτέλεσμα ανταμείβει, και γι' αυτό σήμερα θεωρείται ένας από τους κυριότερους εκπροσώπους της δημιουργικής ελληνικής κουζίνας.

Lorenzo Cogo
16-17 Μαΐου
Water Restaurant

Από την ηλικία των 20, ο νεότερος κάτοχος αστεριού Michelin στην Ιταλία, μετέφερε το πάθος του διεθνώς, δουλεύοντας σε μερικά από τα εστιατόρια με τη μεγαλύτερη επιρροή της περασμένης δεκαετίας. Ανάμεσα στις συνεργασίες του βρίσκουμε αυτή με τον κάτοχο αστεριού Michelin chef Renato Rizzardi στο εστιατόριο Locanda di Piero, εκείνη στην κουζίνα του Vue de Monde στη Μελβούρνη, πρώην καλύτερου εστιατορίου της Αυστραλίας, και στο Noma της Δανίας. Σε ηλικία μόλις 25 ετών κι έναν χρόνο αφότου άνοιξε το εστιατόριό του El Coq στο Marano Vicentino, απέκτησε το πρώτο του Αστέρι Michelin.
Ο ίδιος αποκαλεί τη μαγειρική του «ενστικτώδη», εκφράζοντας τον φιλόδοξο στόχο της δημιουργίας ενός νέου είδους κουζίνας, βασισμένης στη συνειδητοποίηση των δεξιοτήτων και στη συνεχή αναζήτηση ποιοτικών πρώτων υλών, μαζί με τη χρήση διαφορετικών και μοντέρνων τεχνικών.

Hamid Salimian
14-17 Μαΐου
Byblos

Γεννημένος στο Ιράν, μυήθηκε από πολύ μικρός στην παραδοσιακή Περσική κουζίνα. Με την μετακόμισή του στο Βανκούβερ, κατάφερε να αναπτύξει μία γαστρονομική προσέγγιση που συνδυάζει την κληρονομιά της περσικής κουζίνας με τις επιρροές από τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό. Εργάστηκε σε βραβευμένα εστιατόρια του Βανκούβερ, κατέκτησε οχτώ διεθνή χρυσά μετάλλια και διακρίσεις σε μερικούς από τους πιο εξέχοντες διαγωνισμούς στον κόσμο, πριν αναδειχθεί σε Αρχηγό της Ομάδας Μαγειρικής του Καναδά. Σήμερα, μαζί με τη chef σύζυγο του Jennifer Peters, μέσω της εταιρείας τους Nextjen, έχουν αφοσιωθεί στο να επαναφέρουν τη γεύση και την τροφική ποικιλία σε αυτούς που ζουν με δυσανεξία στη γλουτένη.

Yau Tim Lai
14-17 Μαΐου
Sea You Up

O Yau Tim Lai είναι ο ιδρυτής των βραβευμένων εστιατορίων Tim's Kitchen. Με ένα αστέρι Michelin για το Tim's Kitchen του Χονγκ Κονγκ, δύο γι' αυτό του Μακάο και το τρίτο στη Σαγκάη, να κατατάσσεται το 2012 στη λίστα των 50 καλύτερων εστιατορίων της Κίνας, τα εστιατόρια του στο σύνολό τους προάγουν την παραδοσιακή καντονέζικη κουζίνα. Ο ίδιος ο chef βραβεύτηκε το 2009 ως o «Διεθνής Master Chef Κινέζικης Κουζίνας", ενώ το 2013 του απονεμήθηκε ο τίτλος του "Σεφ Ασιατικής Κουζίνας της Χρονιάς" από την "Αward of Excellence", στη Σιγκαπούρη.

Tamara Tekuna Gachechiladze
14-17 Μαΐου
Ντομάτα

Η αποκαλούμενη "βασίλισσα της fusion γεωργιανής κουζίνας" σπούδασε ψυχολογία στη Γερμανία πριν αποφασίσει να κάνει στροφή στην καριέρα της και να παρακολουθήσει το Culinary Academy of New York. Επιστρέφοντας στη Γεωργία δούλεψε σε ορισμένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Τιφλίδας, όπως τα L`Express, Belle de Jour, Vong, Loft και Mandari. Ως δημιουργός του Supra Nova, της Νέας Γεωργιανής Κουζίνας (Georgian Nouvelle Cuisine) στις συνταγές της διευρύνει το τοπικό μαγειρικό φάσμα–το οποίο, στο βάθος των αιώνων, έχει επηρεαστεί από Μογγόλους (dumplings), Οθωμανούς (ντολμαδάκια), Πέρσες (ρόδι), Ρώσους (ξινές σάλτσες και σαλάτες)- διατηρώντας τις παραδοσιακές γεύσεις, παρουσιάζοντας τες ωστόσο με ένα νέο, ελαφρύ και εκλεπτυσμένο τρόπο.

Sani Resort, Κασσάνδρα Χαλκιδικής
τηλέφωνα κρατήσεων: 23740 99500, www.saniresort.gr, www.sanigourmet.gr 

WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems