GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Μακεδονική Χριστουγεννιάτικη γέμιση σε μορφή ριζότου
από τον Executive Chef The Met Hotel Δημήτρη Τσανανά

Υλικά για 8 - 10 άτομα
150 γρ. ρύζι arborio
50 γρ. χοιρινό κιμά
300 ml ζωμό κότας
150 ml λευκό κρασί
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
35 γρ. φρέσκο βούτυρο
20 ml ελαιόλαδο
25 γρ. mascarpone
25 – 30 σταφίδες μουλιασμένες σε λίγο κονιάκ
5-6 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
15 γρ. κουκουνάρι
100 συκωτάκια κοτόπουλου
¼ ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
1 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
½ κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Ποσάρουμε σε νερό τα συκωτάκια του κοτόπουλου. Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
Κόβουμε σε κύβους.

Σοτάρουμε στο μισό βούτυρο και το ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον κιμά, το κουκουνάρι και τα κάστανα.

Μετά από 2-3 λεπτά και αφού έχουν εξατμιστεί όλα τα υγρά από τον κιμά προσθέτουμε το ρύζι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μόλις το ρύζι πάρει ελαφρώς χρώμα, προσθέτουμε τα συκωτάκια και στη συνέχεια κάθε φορά που το ριζότο μας απορροφά τα υγρά του, προσθέτουμε εναλλάξ λευκό κρασί και ζωμό.

Όταν το ριζότο μας είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε mascarpone και το υπόλοιπο φρέσκο βούτυρο. Δίνουμε γεύση με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε όλα τα φρέσκα μυρωδικά μας, αλλά και τις σταφίδες, αφού πρώτα τις έχουμε στραγγίσει από το κονιάκ.  
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems