GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Παραδοσιακή Αλσατική Tarte Flambée
αφιερωμένη εξαιρετικά στη Λίλια και τη Χριστίνα

Στο Στρασβούργο των ανέμελων εποχών απολαμβάναμε αυτό το αυθεντικό πιάτο της Αλσατίας ψημένο σε φούρνο που έκαιγε κληματίδες Sylvaner και Riesling.
Στα ποτήρια με το πράσινο πόδι σερβίραμε Sylvaner του Hugel με αρώματα μήλου και τραγανή οξύτητα που αντιμετώπιζε με σθένος τον συνδυασμό τυρί και μπέικον.
Εναλλακτικά ένα νεαρό Riesling του Gustave Lorentz.

Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ φλιτζάνι αλεύρι ολικής σιτηρών
1 φλιτζάνι αλεύρι σίκαλης,
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους παπαρούνας
15 γρ. μαγιά αρτοποιίας
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1¼ φλιτζάνι γάλα

Για το γαρνίρισμα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι cottage cheese
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι,
πιπέρι
2 μεγάλα λευκά κρεμμύδια κομμένα σε δαχτυλίδια
200 γρ. καπνιστό μπέικον, κομμένο σε λεπτές ταινίες

Εκτέλεση

Για τη ζύμη
Τοποθετήστε το αλεύρι, το αλάτι και τους σπόρους παπαρούνας σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιά και το βούτυρο για να γίνουν μια πάστα. Προσθέστε αναδεύοντας γάλα μέσα στο αλεύρι, τόσο όσο για να αποκτήσει μια μαλακιά, κρεμώδη υφή.

Κάντε μία τρύπα στο κέντρο του αλευριού και προσθέστε το μίγμα της μαγιάς. Στη συνέχεια ζυμώστε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Καλύψτε τη με μια πετσέτα και αφήστε τη να καθίσει για περίπου 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, απλώστε τη σε ένα πολύ λεπτό φύλλο χαρτιού φούρνου, και τοποθετήστε τη σε ένα αντικολλητικό ή ελαφρώς λαδωμένο ταψί. Σηκώστε γύρω-γύρω την άκρη της ζύμη και αφήστε τη να καθίσει για 30-45 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 260°C.



Για το γαρνίρισμα

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος, το cottage cheese, το λάδι, και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Απλώστε το μίγμα πάνω στη ζύμη και στη συνέχεια απλώστε τις ροδέλες κρεμμυδιού και φέτες μπέικον.

Τοποθετήστε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να χρυσίσουν και η άκρη του ψωμιού είναι γίνει τραγανή. Μόλις ψηθεί, την κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε αμέσως.

Εναλλακτικές γαρνιτούρες: λεπτοκομμένα μανιτάρια, αρωματικά βότανα, σπανάκι, λάχανο.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems