GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Κοτόπουλο με ελιές
Οι ελιές συνόδευαν τα κρεατικά από τα χρόνια των αρχαίων Ελλήνων. Είναι πιάτο μεσογειακό, έχει έρθει από τη Χαλκιδική.

Υλικά
(Μερίδες: 6)
1 κοτόπουλο 1 ½ -2 κιλά κομμένο μερίδες
αλάτι, πιπέρι, αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
300 γρ. κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
10 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
400 γρ. ελιές πράσινες Χαλκιδκής κομμένες στη μέση, χωρίς κουκούτσι και ξαρμυρισμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 ματσάκι δενδρολίβανο
ζάχαρη

Παρασκευή
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Αλείφουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα βγάζουμε σε πιατέλα.
Τοποθετούμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το κρασί μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, το νερό, μια πρέζα ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση βάζουμε και το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και τ΄ αφήνουμε να σιγοβράσει μισή ώρα. Προσθέτουμε τις ελιές, το δενδρολίβανο, λίγο νερό, αν χρειάζεται και διορθώνουμε τ’ αλατοπίπερο. Τ’ αφήνουμε να σιγοβράσει γι’ ακόμη 20 λεπτά. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτα.

Το μυστικό της επιτυχίας
Για να είναι πιο όμορφη η μερίδα του κοτόπουλου και να μη συρρικνωθεί, το ροδίζουμε πολύ καλά ολόκληρο, το αφήνουμε να βράσει με το κρασί, το νερό και τη ντομάτα. Λίγο πριν προσθέσουμε τις ελιές, βγάζουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μερίδες, το ξανατοποθετούμε στην κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε να βράσει με τις ελιές.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems