GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Λαχανοντολμάδες

Υλικά

τα φύλλα από ένα λάχανο
3/4 kg κιμά χοιρινό ή μοσχαρίσιο χονδροκομμένο
1 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ζεματάτε το λάχανο και αφαιρείτε με προσοχή τα φύλλα του. Σοτάρετε λίγο λάδι και τα κρεμμύδια, προσθέτετε τον κιμά και τον γυρίζετε πολλές φορές για να ανακατευθεί με το κρεμμύδι. Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε. Ρίχνετε λίγο νερό και ψήνετε ελαφρά. Αλατίζετε, πιπερώνετε. Τυλίγετε τους ντολμάδες και τους ψήνετε σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία. Βάζετε από πάνω τους και ένα πιάτο για να μην σπάσουν στο ψήσιμο. Τους ψήνετε για 1 ώρα και τους αφήνετε να κρυώσουν. Τους σερβίρετε σκέτους με λίγο λεμόνι ή μαζί με γιαούρτι και γλυκιά πάπρικα ή με αυγολέμονο.

 
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems