GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Ημερολόγιο γευστικών εξερευνήσεων - Φθινόπωρο 2015

Βροχερό, ψυχρό και εκλογικό, το φθινόπωρο του 2015 μας επιφύλαξε έναν μακρύ, αργόσυρτο τρύγο με μεγάλες δόσεις αγωνίας. Από την άλλη, σαν αντίδοτο στις πολλαπλές δυσκολίες, δοκιμάσαμε καταπληκτικά κρασιά, απολαύσαμε σπάνια τυριά, εξερευνήσαμε τον καινούργιο κατάλογο ενός κλασικού bar της πόλης με exclusive προτάσεις.

Champagne Brut Nature 2006, Louis Roederer + Philip Starck
Σοφιστικέ σαμπάνια ράτσας με κρεμώδη γεύση και λεπιδωτή επίγευση, ευωδιάζει αρώματα εσπεριδοειδών και μπισκότου. Για τη συνεργασία του γνωστού οίκου της Καμπανίας με τον εξίσου γνωστό σχεδιαστή επιλέχθηκαν Pinot Noir ενός ιστορικού terroir (Cumières) και μιας εξαιρετικής χρονιάς (2006). Λίγο Chardonnay στο τελικό χαρμάνι συμβάλει στην υφή. (Εισαγωγή: Αίολος)

Puligny Montrachet 1er Cru, Clos du Cailleret 2013, Jean Charton 
Μια σφιχτοδεμένη λευκή Βουργουνδία (100% Chardonnay από φυτά ηλικίας 25-70 ετών) με αρμονικά δεμένες όλες τις γευστικές της συνιστώσες. Η μύτη ξεκινά με νότες λευκόσαρκων φρούτων και εμπλουτίζεται με μέλι, κάστανο και καπνό που φανερώνουν το πέρασμα από βαρέλι (ζύμωση και 12μηνη ωρίμανση). Γεμάτη γεύση, τονισμένη από πιπεράτα τσιμπήματα και ωραιότατη οξύτητα. (Εισαγωγή: Αίολος)

Amalia Rosé, Κτήμα Τσέλεπου
Ροζέ, ξηρό και κριτσανιστό αφρώδες, 100% Αγιωργίτικο από τον ορεινό Ασπρόκαμπο Νεμέας, που οινοποιείται σύμφωνα με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας. Αυτό είναι το καινούργιο N.V. αφρώδες κρασί του Γιάννη Τσέλεπου. Πραγματικά ξεχωριστό ροζέ αφρώδες φαγητού με παιχνιδιάρικο χρώμα, επίμονα κορδόνια φυσαλίδων, μύτη με υποψίες μαγιάς που εξελίσσονται σε όχημα για την ανάπτυξη των λεπτών αρωμάτων βατόμουρου και κερασιού.

Δύο τυριά από την αρχόντισσα Σύρα με ενθουσίασαν. Το λευκότατο Ξινότυρο Σύρου από αγελαδινό γάλα. Μαλακό και σφιχτό με επίγευση που δικαιώνει την ονομασία του και άρωμα που μεταφέρει δυνατές μυρωδιές φρεσκάδας και τις νότες των ανοιξιάτικων λουλουδιών από τα οποία τρέφονται τα ζώα. Και η Φραγκοσυριανή, μια υπέροχα πικάντικη και σκληρούτσικη γραβιέρα που παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες από αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα του νησιού, και ωριμάζει για τουλάχιστον 3 μήνες. (Παραγωγή: Τυροσύρα – Τυροκομική Ρούσσου Γεωργία / Διανομή: Ορίζοντες)

Με 550 ετικέτες αποσταγμάτων, ανάμεσα στις οποίες 450 whisky -κάθε τύπου, κατηγορίας και προέλευσης, 50 gins, cognacs και -μάλλον- οποιοδήποτε premium spirit θέλετε να δοκιμάσετε (μερίδες 30 & 60ml), το Spinte στην πλατεία Αριστοτέλους έχει κάθε δικαίωμα να καμαρώνει για την ανάδειξη σε Whisky Gold Bar of the world από το Whisky Magazine. Ο ιδιοκτήτης του Νίκος Χατζηανδρέας συνεχίζοντας να δίνει έμφαση στη διαφορετικότητα, εμπλουτίζει τον νέο κατάλογο με ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών σε ποτήρι, ενώ η κουζίνα ετοιμάζει, για συνοδεία, ένα ελαφρύ μενού: snack, pasta, μπρουσκέτες, τυριά & αλλαντικά. Βολευτείτε λοιπόν στις πολυθρόνες, απολαύστε την ευχάριστα british ατμόσφαιρα, μελετήστε τον κατάλογο κι αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία ή απορία απευθυνθείτε στον bar manager. Ο Αλέξανδρος Σουρμπάτης είναι έτοιμος να σας δώσει πολύτιμες συμβουλές και προτάσεις.



WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems