GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Ημερολόγιο γευστικών εξερευνήσεων - Wine Plus restau picks

Τέλη Φεβρουαρίου στο χιονισμένο Πανόραμα. Απολαμβάνουμε τη… χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα από τη ζεστή, άνετη, πολιτισμένη σάλα του εστιατορίου Κρητικός. Η μοναδική σοβαρή επένδυση της περασμένης χρονιάς στον χώρο της Θεσσαλονικιάς γαστρονομίας δείχνει να έχει κερδίσει το στοίχημα. Και όπως πάντα, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Πίσω από αυτή την επιτυχία -όπως και πίσω από κάθε επιτυχία- κρύβεται πολλή δουλεία, γνώση, ξεκάθαροι στόχοι και προσήλωση στην ποιότητα. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ο φίλος Γιάννης Κρητικός κάθε μέρα ταΐζει τη Θεσσαλονίκη, όπως έκανε για 30 περίπου χρόνια την Ουρανούπολη, με αριστοτεχνικά ψημένο ή μαγειρεμένο ψάρι, αλλά και πρώτης τάξης κρεατικά. (Βενιζέλου 5Β, Πανόραμα, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 332810)

Αρχές Μαρτίου στο εστιατόριο Tudor Hall στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου King George! H κομψότητα του χώρου, τα φίνα σκεύη, οι πορσελάνες, οι σερβιτόροι που κινούνται με αέρινη κομψότητα, η φωτισμένη Ακρόπολη απέναντι… όλα συμβάλλουν στην παραμυθένια ατμόσφαιρα. Την κορύφωση προσφέρουν οι γεύσεις του executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου, ο οποίος στην κυριολεξία... ευαγγελίζεται! Personal favourites: γιουβαρλάκια σφυρίδας και θαλασσινών με μαραθόριζα, λαυράκι με πράσα και πράσινες ελιές, μοσχαρίσια μάγουλα με καρότα και κατσικίσιο τυρί. (King George Hotel, Βασ. Γεωργίου 3, Σύνταγμα, Αθήνα, τηλ. 210 3228034)

Το «Θαλασσινό & gourmet…» δείπνο της Wine Plus στο εστιατόριο Thymare του Makedonia Palace Hotel θα το θυμόμαστε για καιρό. Ο executive chef του ξενοδοχείου Γιώργος Παπαδόπουλος χρησιμοποίησε πρώτης ποιότητας υλικά, άφθονη φαντασία, πληθωρικές ιδέες, αλλά και μοντέρνες μαγειρικές τεχνικές. Κι έτσι εμείς απολαύσαμε πιάτα όπως: το σκουμπρί σε αποσύνδεση (με σάλτσα σαφράν – βανίλιας και εσάνς από το δέρμα του ψαριού) ή το λαβράκι κονφί, που δημιούργησαν αυθεντικούς αισθητικούς στοχασμούς. Τα κρασιά του δείπνου με λεπιδωτή οξύτητα, φίνα αρώματα και πλούσιο σώμα μάς ταξίδεψαν σε νησιωτικούς αμπελώνες, υπενθυμίζοντάς μας ότι το ευ ζην ουδέποτε είχε σχέση με τη μονοτονία. Ειδική μνεία στο επιδόρπιο που απέσπασε διθυράμβους! Πανσέληνος με παγωτό μανταρίνι, παγωμένο brawnie θρυμματισμένο! Πονηρή λεπτομέρεια, η γλυκιά ζύμη από μαύρο σκόρδο. Και η ασημένια σκιά της πανσελήνου από τρίμμα μπισκότου! (Makedonia Palace Hotel, Μ. Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 897197)

Η διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου μας βρήκε στην Κρυοπηγή της Χαλκιδικής. Η επίμονη βροχή δεν πτόησε τους πιστούς κι έτσι η ψαροταβέρνα Το Τριζόνι ήταν από νωρίς γεμάτη. Το μενού εκτός από τον κλασικό τηγανητό μπακαλιάρο/σκορδαλιά πρότεινε: σαλάτα με αχνιστά άγρια χόρτα που αφυπνίζονται από λαδολέμονο ντομάτας, αφράτη φάβα Φενεού με καπνιστή ρέγγα, σκουμπρί άψογα καπνισμένο στον δικό τους φούρνο με αρωματικά χόρτα, μελωμένη ρεβυθάδα με λαχταριστές γαρίδες και φέτα και πολλά άλλα πολύ νόστιμα. (Κρυοπηγή, Κασσάνδρα, τηλ. 23740 51945. Ανοιχτό: μέχρι τον Μάιο κάθε Πα-Σα-Κυ)

WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems