GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Ημερολόγιο γευστικών εξερευνήσεων - Σεπτέμβριος 2014

Ο Σεπτέμβριος ξεκίνησε δυναμικά, με γευστικές δοκιμές των γαλλικών κρασιών που η Lidl θα έχει στα ράφια της μέχρι τα Χριστούγεννα. Δεκάδες ετικέτες, αξιόλογες στο σύνολό τους. Θα σας μιλήσω για δύο. Καταρχάς το Château du Cauze 2010, ένα πορφυρό Saint-Émilion με όμορφα εξελιγμένο μπουκέτο, ελκυστική οξύτητα και φιλικές τανίνες. Ντυμένες με πλούσιο σώμα, τη θέρμη της αλκοόλης και παρφουμαρισμένες με μπαχαρικά, και καπνό, αποδεικνύουν περίτρανα τη σημασία του terroir.


Εξίσου γοητευτικό, το καστανοκκόκινο Tronquoy 2007, παράγεται λίγο πιο πέρα στο Saint-Estèphe. Το πολύπλοκο μπουκέτο του ξεδιπλώνει διαδοχικά άφθονα πιπέρια, μπαχάρια και μαρμελάδα κόκκινων φρούτων του δάσους. Χυμώδες, σφιχτοδεμένο και αρμονικό, γοητεύει με την απαλότητα της γεύσης και το φρέσκο φρούτο στο μακρύ του τελείωμα.

Κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων, το δείπνο «Μια βραδιά αφιερωμένη στο Sauvignon Blanc» έχει καταγραφεί στη γευστική μας μνήμη! O executive chef ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki Κώστας Αραμπατζής και η ομάδα του μας κατέπληξαν με τη δημιουργική διάθεση, την ευρηματικότητα και τη φινέτσα των γεύσεων. Οι συνδυασμοί πιάτων-κρασιών έχουν καταχωριστεί ψηλά στους φακέλους της γευστικής μνήμης. Προσωπικά λάτρεψα το ντουέτο: χτένια καρπάτσιο σε τραγανό croute με κρέμα χρένου και αχινού + Les Moulins à Vent 2013, Caves de Pouilly sur Loire (A.O.C. Pouilly Fumé). Ο συνδυασμός ήταν εξαιρετικός, με το κρασί να βοηθά στο ξετύλιγμα της αρωματικής και γευστικής παλέτας του πιάτου, και την πράσινη νότα του να υποστηρίζει υπέροχα την ελαφρώς πικάντικη χροιά του αχινού.

Κλείνω τις αφηγήσεις με τη γευστική δοκιμή ενός νέας γενιάς γλυκίσματος. Το γνωστό, διαχρονικά και ανεπανάληπτα λαχταριστό, πουράκι Χατζηφωτίου συνδυάζεται με κρέμα #bougatsan, προσθέτοντας παιχνιδιάρικο τόνο στην υπέροχα σοβαρή σοκολατένια γοητεία του και δημιουργώντας το πρώτο ελληνικό hybrid dessert*. Αναζητήστε το τώρα! Θα παρασκευάζεται για μικρό ακόμη χρονικό διάστημα, μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

*Τα υβριδικά πιάτα αποτελούν μια δημοφιλή τάση παγκοσμίως με κορυφαία παραδείγματα το Νεοϋορκέζικο cronut και το βρετανικό duffin -ένα muffin από ζύμη doughnut.


WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems