GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Γευστικές αφηγήσεις από το καλοκαίρι του 2014

Στα δάκτυλα του ενός χεριού μετριούνται τα ενδιαφέροντα εστιατόρια που άνοιξαν την προηγούμενη σεζόν στη Θεσσαλονίκη. Αυτό που σίγουρα έκανε τη διαφορά είναι το Duck Private Cheffing. Ακολουθώντας την (επιτέλους!... άκρως λογική) διεθνή τάση που θέλει τους μάγειρες να ανοίγουν δικά τους ρεστοράν, η chef Ιωάννα Θεοδωρακάκη και ο σύζυγός της Στέφανος Αντωνιάδης μας υποδέχτηκαν σε ένα μικρό, μοναχικό κτίσμα, με ιδιαίτερα καλόγουστη σάλα και καταπράσινο κήπο, ικανό να προσελκύσει κάθε περαστικό μάτι, ή μάλλον αυτοκίνητο από τα… λιβάδια της Πυλαίας. Το a la carte μενού είναι μικρό, γιατί η κουζίνα στηρίζεται σε ότι φρέσκο και καλό έχει κάθε μέρα η αγορά, που η συμπαθέστατη μαγείρισσα, με ταλέντο και ευστροφία, βάζει στα τηγάνια και τις κατσαρόλες της. Απολαύσαμε και επαινέσαμε, ένα μετά τ' άλλο, κάθε πιάτο που μας ετοίμασε. Αξέχαστο ωστόσο μου έμεινε το κεφάλι συναγρίδας που μαγειρεύτηκε με κρεμμυδάκι, καρότο, πατάτες, μπόλικο άνηθο και μια ιδέα σέλινο. (Χάλκης 3, Πατριαρχικά Πυλαίας, τηλ. 2315 519333)

Τελευταίες ημέρες του Ιουλίου, τελευταίες βουτιές στη Σιθωνία, πριν κλείσουμε τις βαλίτσες των διακοπών. Ένα καλά κρυμμένο μυστικό στο Αζάπικο είναι η ταβέρνα του Σίμωνα. Ατμόσφαιρα βγαλμένη (ή μάλλον ξεχασμένη) από διακοπές στη δεκαετία του '60, ζαρζαβατικά από το μποστάνι και θεϊκά μπιφτεκάκια. Αφράτα, ελαφρώς πικάντικα, τέλεια! Από εμφιαλωμένο κρασί όμως,… γιοκ! Πίνουμε μπύρα!

Η βραδιά πριν από την αυγουστιάτικη πανσέληνο μας βρήκε στην Αλόννησο. Αφήσαμε την ονειρεμένη βεράντα μας για να πάμε για φαγητό στα Καλαμάκια, λίγα χιλιόμετρα μετά τη Στενή Βάλα. Ο ήλιος είχε βασιλέψει από ώρα. Κάποια αστέρια είχαν ανάψει που και που στον ουρανό, όμως η νύχτα ακόμα δεν είχε αρχίσει, όταν φτάσαμε στο μικρό λιμάνι. Οι πληροφορίες μας, από φίλους καπετάνιους, μας έστειλαν στην τελευταία ψαροταβέρνα, το Κοράλι, για αστακομανέστρα. Θα προσθέσω το νοστιμότερο γαλοτύρι στο νησί και τα ωραιότατα ψημένα, φρεσκότατα εννοείται μουσμούλια. Όταν σηκωθήκαμε, το φεγγάρι βρισκόταν πια στον ουρανό, σαν ένα τεράστιο καλογυαλισμένο πορτοκάλι, αν και λίγο φαγωμένο. Τα πεύκα έλαμπαν στο φως του και η θάλασσα σπίθιζε κάτω από τον καλοκαιρινό άνεμο… (Καλαμάκια Αλοννήσου, τηλ. 24240 65742)

Καλοκαίρι και επί γης ευτυχία!
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems