GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Ελαιόλαδο, ένα πανάρχαιο ελιξίριο

Το ελαιόλαδο, ο φρέσκος χυμός της ελιάς. Με χρυσοπράσινο χρώμα, πλούσιο άρωμα και ευχάριστα πικρή γεύση, η οποία οφείλεται στα αντιοξειδωτικά που περιέχει και τα οποία κάνουν καλό στην υγεία. Στην Ελλάδα, εδώ και χιλιετίες είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο είναι καθοριστικής σημασίας για την υγεία κάθε οργανισμού. Σήμερα, 3.000 χρόνια μετά, ήρθε η ώρα να αποδειχθεί ότι τα πολύτιμα συστατικά του παρέχουν υγεία, ευεξία και μακροβιότητα.

Κάποια νούμερα
Σήμερα, στον κόσμο υπάρχουν γύρω στα 810.000.000 ελαιόδενδρα. Το 98% βρίσκεται στην περιοχή της Μεσογείου. Η παγκόσμια παραγωγή ελαιολάδου ανέρχεται στους 2.000.000 τόνους.  Η Ελλάδα, με 170.000.000 δένδρα και παραγωγή περίπου 300.000 τόνων ελαιολάδου ετησίως (στο 20% της παγκόσμιας) κατέχει την τρίτη θέση μετά την Ιταλία και την Ισπανία.
Το ελαιόλαδο καταναλώνεται πλέον από όλους τους λαούς, οι Έλληνες όμως με ετήσια κατανάλωση 16 κιλών έκαστος τον χρόνο, βρίσκονται στην πρώτη θέση. Οι Κρητικοί  συγκεκριμένα καταναλώνουν 30 κιλά ελαιόλαδου τον χρόνο ο καθένας.

Ποια ποσότητα ελαιόλαδου είναι ιδανική για ημερήσια κατανάλωση;
Ως γνωστόν τα λιπαρά είναι πηγή ενέργειας για τον οργανισμό και είναι επίσης ο μοναδικός τρόπος για να απορροφήσει ο ανθρώπινος οργανισμός τις, απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του, λιποδιαλυτές βιταμίνες A, D, E, K. Καθώς λοιπόν το ελαιόλαδο είναι το κυριότερο λιπαρό που χρησιμοποιείται στην ελληνική κουζίνα, η ποσότητα που καταναλώνουμε πρέπει να καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες σε λιπαρά οξέα σε ποσοστό 15%.
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems