GR | EN
WINEPLUS ON
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ
NEWSLETTER
LINKS
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
HOME WINE PLUS MAGAZINE ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
WINE PLUS ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ WINE CLUB ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
ΚΡΑΣΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΑΡΜΟΝΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙ SPIRITS
Οι άνθρωποι της γεύσης | Προϊόντα + γεύσεις | Συνταγές | Deli on the spot | Χαρτογραφώντας τη γεύση | Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Τα τυριά της άνοιξης
της Μαρίας Νέτσικα

Ξινομυζήθρα Κρήτης

Τρυφερή και απαλή. Αφράτη και αεράτη. Η βελούδινη μυζήθρα είναι ένα αθώο χάδι στον ουρανίσκο. Φτιάχνεται από τυρόγαλα. (Π.Ο.Π.)

Ανθότυρο
Αυτό το γλυκοφάγωτο λευκό τυρί φτιάχνεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Κυκλοφορεί φρέσκο, μετά από ωρίμανση λίγων εβδομάδων από την παραγωγή του. Το άρωμά του δικαιώνει την ονομασία του, γιατί «ο ανθός των τυριών» μεταφέρει δυνατές μυρωδιές φρεσκάδας και τις νότες των ανοιξιάτικων λουλουδιών από τα οποία τρέφονται τα ζώα.

Ανεβατό & Γαλοτύρι
Λευκά και μαλακά, με υπέροχη φρεσκάδα και δροσιστική υπόξινη γεύση. Σερβίρονται με το κουτάλι, σαν αλοιφή. (Αμφότερα Π.Ο.Π.)

Κατίκι Δομοκού
Ακόμη ένα υπέροχο λευκό τυρί, μαλακό, με γιαουρτώδη υφή. Εξαίρετο μαζί με ψημένο ψωμί. (Π.Ο.Π.)

Μανούρι
Από τα πιο δημοφιλή τυριά μας, κυρίως για την ονειρεμένα πλούσια και μαλακιά, υφάλμυρη γεύση του. Φρεσκότατο και λευκότατο τυρί, ηλικίας λίγων μόνο ημερών που φτιάχνεται από τυρόγαλα. Ο πλούτος του σε λιπαρά (36 %) εγγυάται τη συνεκτική του υφή και το ελαφρύ του αλάτισμα μια πλούσια, βουτυράτη, υφάλμυρη γεύση. Αν το αφήσετε να ωριμάσει και να ξεραθεί είναι ιδανικό για τρίψιμο πάνω στα ζυμαρικά. (Π.Ο.Π.)

Φέτα
Η εθνική μας... τυροκομική περηφάνια, η μεγάλη τυροκομική αγάπη του Έλληνα. Φτιάχνεται από πρόβειο γάλα ή μίγμα του με κατσικίσιο, αλλά με την προϋπόθεση ότι το δεύτερο δεν θα υπερβαίνει το 30% του συνολικού βάρους. Είναι κατάλληλη για κατανάλωση μετά από 2 μήνες ωρίμανσης σε ξύλινα βαρέλια ή μεταλλικούς τενεκέδες, όμως όσο ωριμάζει, η γεύση της αλλάζει προς το καλύτερο. Λευκό, μαλακό τυρί άλμης με γεύση βουτυράτη, ελαφρώς ξινή. Το άρωμά της, ανύπαρκτο στις χαμηλές θερμοκρασίες, αρχίζει, όταν το τυρί ζεσταίνεται, να εμφανίζεται όξινο και λεμονάτο. (Π.Ο.Π.)

Καλαθάκι Λήμνου
Ομολογώ την αδυναμία μου στο λευκότατο και αλμυρό αυτό τυρί, παρεμπιπτόντως, και στο ηλιόλουστο νησί όπου φτιάχνεται. Πρόκειται για μια καθαρόαιμη, τοπική φέτα που στραγγίζει και ωριμάζει σε παραδοσιακά μικρά καλάθια, εξ' ου και το χαρακτηριστικό ανάγλυφο σχήμα της. Με πλούσια και μεστή γεύση, χρωματισμένη από την ιδιαίτερη χλωρίδα της Λήμνου. (Π.Ο.Π.)

Π.Ο.Π.: Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης

 
WINE PLUSΚΡΑΣΙΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΤΑΞΙΔΙ...PLUS
WINE PLUS MAGAZINE
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΙΠΝΑ
ΟΙΝΟΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ
ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
WINE CLUB
Οι άνθρωποι του κρασιού
Αμπελο-οινικές περιοχές
Ποικιλίες σταφυλιών
Μαθαίνω το κρασί - Wine school
Το κρασί και εμείς
Δοκιμάσαμε...
Οι άνθρωποι της γεύσης
Προϊόντα + γεύσεις
Συνταγές
Deli on the spot
Χαρτογραφώντας τη γεύση
Εστιατόρια, bistrot, wine bars...
Οι άνθρωποι της φιλοξενίας
Ελλάδα
Ευρώπη
Υπόλοιπος κόσμος
Δρόμοι του κρασιού
Ξενοδοχεία
ΑΡΜΟΝΙΕΣ
SPIRITS
WINE PLUS Καρυωτάκη 5, 546 45 Θεσσαλονίκη, Ελλάς
τηλ. 2310 888311, fax 2310 888312 , e-mail: info@wineplus.gr
Design by Redfish Ispirations
Development by Apogee Information Systems